Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin başarısı

Grup halinde müzik yapmanın, insan ilişiklerini güçlendirip uyum yarattığı fikrinden yola çıkarak, Türk ve Yunan devlet konservatuvarları mezun ve öğrencilerinden 9 yıl önce oluşturulan Yunan-Türk Gençlik Orkestrası, Rodos, Kos Adası ve İzmir’de konserler verdi.  İki ülkeden 18 ve 28 yaş arasındaki 60 genç müzisyenden oluşan orkestrayı, şef Cem Mansur yönetti.

Konserlerde Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezun ve öğrencileri de yer aldı.

Orkestrada, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Viyola öğrencisi Şirin Hasanova, Klarinet sanatçısı Pavlos Serassis ile birlikte solist olarak,  Pınar Hotaşlı, Esin Taşkın ve Seray Benli de orkestrada yer aldı.

Etkinliklerde, Vasilis Soukas’ın başkemancı, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Pınar Hotaşlı (II.keman),  Şirin Hasanova (viyola) ile  Utku Kapcı (viyolonsel) ve Arda Serindağ’dan (klarinet)  oluşan Oda Müziği Grubu da, Rodos’ta konser verdi.

Haber Tarihi : [26-Eyl-2016]