OYAK-Horse Global’den BUÜ’ye işbirliği ziyareti

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), uluslararası işbirliği ağının geliştirilmesi adına girişimlerini sürdürüyor. Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alan BUÜ, küresel şirketlerle proje ortaklığı yapmayı hedefliyor.

Dünya otomotiv sektörünün öncülerinden OYAK-Horse Global Araştırma ve Geliştirme Direktörü Roberto Miguel Nieto, teknik ekibiyle birlikte BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ı ziyaret etti. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Akpınar, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Sevilgen ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emre Bulut’un da hazır bulunduğu ziyarette işbirliği imkânları görüşüldü.

“PROJE PAYDAŞI OLARAK BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK”

Yapılan toplantıda kurumların paydaş olarak yer alacağı Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projelerinde birlikte hareket etme konusunda prensip kararı alındı. BUÜ’nin sahip olduğu yeni nesil taşıt teknolojilerine yönelik olarak, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız’ın optimizasyon ve Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Sevilgen’in TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi kapsamında desteklenen “Elektrikli Taşıtlar için Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformu (BATEG)” projesinde gelinen son aşamalara ilişkin sunumlar yapıldı. Daha sonra OYAK-Horse Global Araştırma ve Geliştirme Direktörü Roberto Miguel Nieto ve teknik ekibiyle birlikte BUÜ laboratuvar alt yapısına yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

ULUSLARARASI PROJELERDE ORTAKLIĞA HAZIRIZ

BUÜ Mühendislik Fakültesi’nin mevcut teknik imkân ve kabiliyetlerinin yanında yürüttüğü projelerden ve kampüsün büyüklüğünden etkilendiğini belirten OYAK-Horse Global Araştırma ve Geliştirme Direktörü Roberto Miguel Nieto, elektrikli taşıtlar ile birlikte yeni nesil taşıt teknolojilerine (Fuel cell, Hidrojen) yönelik kurumlar arası işbirliğinin yapılabileceğini belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : 1.001 - 16