BUÜ ile Özen Gross arasında “Mesleki Eğitime Destek” protokolü

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), mesleki eğitimin geliştirilmesi ve sektör temsilcileriyle ilişkilerin güçlendirilmesi adına Özen Gross ile işbirliği protokolü imzaladı.

Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda farklı sektör temsilcileriyle ortak faaliyetler yürüten BUÜ Yönetimi, meslek yüksekokullarındaki eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrencilerin sektöre daha donanımlı hazırlanabilmesi için de yeni işbirliği kapılarını aralamaya devam ediyor. Bu kapsamda son işbirliği hamlesi Harmancık Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Aşçılık Programı vasıtasıyla Özen Gross Gıda ile yapıldı. Öğrencilerin çalışmalarına katkı sağlamak, ortak akademik ve bilimsel faaliyetlerde bulunmak, organizasyon düzenlemek ve mesleki gelişim konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla BUÜ ile Özen Gross arasında işbirliği yapılacak. Hazırlanan protokole Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Firma Genel Müdürü Onur Özen imza attı.

BAŞARININ SIRRI NİTELİKLİ EĞİTİMDE

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Aşçılık Programı’nın son derece nitelikli ve başarılı bir eğitim faaliyeti yürüttüğüne dikkati çekti. Meslek Yüksekokullarının genel anlamda yüksek kalite eğitim verdiğini söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversitemiz bünyesindeki tüm meslek yüksekokulları ve programlar, son derece başarılı bir eğitim hizmeti veriyor. Bunu tercih oranları ve tercih puanları üzerinden okumak mümkün. Türkiye’nin en iyileri arasındaki yer alıyoruz. Başarımızın sırrını ise nitelikli akademik kadro, sektör temsilcileriyle yoğun işbirliği ve uygulamalı eğitim olarak yorumlayabiliriz. Aşçılık Programı’mız da bu konuda kendisini kanıtladı ve Türkiye genelinde ödüller aldı. Çok daha iyisi için hep birlikte çalışıyoruz. Başarının sonu ve sınırı yok. Bunun için de özel sektör temsilcilerinden gelecek desteğe her zaman için ihtiyaç duyuyoruz. Özen Gross’un sağlayacağı katkı son derece kıymetli. Şirket yöneticilerine teşekkür ediyor, işbirliğimizin artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.

İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

Özen Gross Genel Müdürü Onur Özen ise Türkiye genelinde farklı sektörlerde hizmet verdiklerini aktararak; “Bir fuar vesilesiyle Üniversiteden hocalarımızla bir araya gelme fırsatımız oldu. Hocalarımızı dinledik. Yürüttükleri mesleki eğitim faaliyetleri ve yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi edindik. Şirket olarak destek verebileceğimizi ilettik. Geçmiş dönemlerde de Bursa Uludağ Üniversitesi ile işbirliği protokolleri yapmıştık. Yeni dönemde bunları da sürdürmeyi isteriz. Onur Gross olarak Bursa’daki eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetlere elimizden desteği vermeye çalışıyoruz. Harmancık Meslek Yüksekokulumuz özelinde Aşçılık Programı’na da katkıda bulunacağız. Karşılıklı işbirliğimizin gelişerek devam etmesini umuyor, protokolümüzün hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Harmancık MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Şimşek, destek ve katkılarından ötürü şirket yöneticilerine teşekkür etti. Törende Aşçılık Programı akademisyenleri ve idari personel de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : 670 - 10