İşbirliği protokolleri aralıksız devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Gedik Termo Vana firması arasında akademik ve bilimsel alanlarda ortak çalışmalar yürütülmesine yönelik protokol imzalandı.

Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda farklı sektörlerden firmalarla destek vermeye devam eden BUÜ, son olarak sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Gedik Termo Vana ile sözleşme imzaladı. Danışmanlık, eğitim, ortak proje, staj desteği, üniversite altyapısının yenilenmesi ve karşılıklı çalışmaların yürütülmesini kapsayan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Gedik Termo Vana Koordinatörü Ufuk Doğan imza attı.

Üniversitenin her geçen gün işbirliği ağını genişlettiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, farklı sektörlerde karşılıklı deneyim paylaşımı ve ortak proje üretilmesine yönelik yaklaşık 200 firma ile protokol yaptıklarını belirtti. Araştırma Üniversite vizyonu doğrultusunda üniversite ile toplumu daha fazla yakınlaştırmak istediklerinin altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Güçlü bir eğitim altyapımız var. Üst düzey akademik ve bilimsel donanıma sahibiz. Teorik bilgi birikimini, iş dünyasının pratik bilgisi ile buluşturmaya gayret ediyoruz. Sağlam temelleri olan bir üniversite-sanayi işbirliğine de sahibiz. Bu gücümüzü üniversite sıralamalarında da gözlemliyoruz. İşte bu anlamda iş dünyası temsilcileriyle yaptığımız protokollerin önemi bir kat daha artıyor. İmzaladığımız protokoller sadece kağıt üstünde kalsın istemiyoruz. Gerçek anlamda çıktısı olan ve katma değer oluşturan projelere dönüşmesini arzu ediyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolün de gerçek anlamda kıymetli çalışmalara vesile olacağına inanıyoruz. Taraflara hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

AR-GE KONUSUNDA DA ORTAKLI YAPILACAK

Gedik Termo Vana Koordinatörü Ufuk Doğan ise holding çatısı altında genç ve dinamik bir ekip ile çalışmaya devam ettiklerini aktardı. Şirket olarak geniş kapsamlı bir Ar-Ge yapılanması başlattıklarını kaydeden Ufuk Doğan; “Sakarya Hendek Bölgesi’nde yaklaşık 260 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Burada çalışmalarımız kaynak, döküm ve vana olmak üzere üç ana alanda devam ediyor. Kaynak tarafında bir Ar-Ge ekibimiz var. Vana konusunda da bir Ar-Ge yapılanması kurmak ve çalışmalarımızı ilerletmek istiyoruz. Ekibimizi kurduk ve faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu sırada Bursa Uludağ Üniversitesi’nin de kapısını çaldık, yetenekli ve genç arkadaşlarla çalışmak istediğimizi ilettik. Rektörümüz ve yöneticilerimiz hemen konuya müdahil oldu ve gençlerle iletişime geçtik. İlgi ve destekleri için üniversitemize teşekkür ediyoruz. İmzalayacağımız protokolün de yeni alanlarda işbirliklerine kapı açacağına inanıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Protokol imza töreninde Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik, BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nihal Sağlam, akademisyenler ve firma temsilcileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : 630 - 4