V. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi sona erdi

 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin ev sahipliğinde V. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi yapıldı.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrenin açılışına,  Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Abdülkadir Orman, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gözde Özalp, Bursa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sinan Sağlam, Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Selahattin Ceylan, Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Ender Yarsan, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Songül Sonal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Ender Yarsan, etkinlikte yaptığı konuşmada kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Prof.Dr. Yarsan, Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneğinin çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi ve bugüne kadar gerçekleştirilen kongreler ile derneğin etkinliklerini içeren bir slayt gösterisini katılımcılarla paylaştı.

Bursa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sinan Sağlam da yaptığı konuşmada Farmakoloji ve Toksikoloji bilgisinin halk sağlığı ve hekimlik noktasındaki önemine vurgu yaptı. Bu alanda yapılan çalışmaların Bakanlık nezdinde de karşılık bulmasını ve ortak faaliyetlerin desteklenmesi gerekliliğini ifade etti. Kongreye yönelik desteklerini belirterek; başarılı bir etkinlik olması temennilerini ifade etti.

Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Abdülkadir Orman ise, kongrenin düzenlenmesinde kendilerine her türlü desteği sağlayan Üniversite yönetimine ve Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar Bursa yöresine ait türkülerden oluşan bir müzik dinletisi ile keyifli dakikalar geçirdi.

Kongre’de 3 çağrılı bildiri, 35 poster, 23 sözlü olmak üzere toplam 61 bildiri sunuldu. Kongrenin yedinci oturumunda ise “Küresel Sağlık Riskiyle Yüzleşme: Antimikrobiyal Dirence Sektörel ve Bilimsel Yaklaşım” konulu bir panel düzenlendi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Eyl-2016]

Haber Görüntüleme : 3.391 - 0