Geleneksel Türk Sanatları öğrencilerinin eserleri sergileniyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı eserler gerçekleştirilen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

BUÜ bünyesinde önceki yıl açılan Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde eğitim gören Tezhip, Minyatür ve Ebru Ana Sanat Dalı öğrencileri, hazırladıkları çalışmalarını ilk kez sergilemenin heyecanını yaşıyor. Küratörlüğünü Öğretim Görevlisi Dr. Hatice Aksu’nun üstlendiği ve Prof. Dr. Mete Cengiz Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen serginin açılışına BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

REKTÖR YILMAZ: SANATSAL UNSURLAR ANA ODAK NOKTAMIZDA

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeni bölümünün yeni öğrencilerini ortaya koydukları başarılı performanstan ötürü tebrik etti. Üniversite olarak araştırma üniversiteleri içerisindeki sıralamayı yükseltmeye odaklandıklarını ve bu konuda yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversite dediğimiz yapı içerisinde topkeyün bir eğitim-öğretim faaliyeti yürütülüyor. Bu faaliyetlerin en özel dallarından birisi de sanattır. Sanatsal unsurları da ana odak noktamızın dışına asla koymadık. Bu açıdan Güzel Sanatlar Fakültemiz bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Yeni açılan Geleneksel Türk Sanatları Bölümümüz de kültürel gelişim, sanat-toplum ilişkisi ve sanatçı yetiştirilmesinde akademinin rolü gibi değerli alanlarda üzerine düşen katkıları veriyor. Bunu da bugün açılan sergide henüz 1 yıllık olmasına rağmen, öğrencilerin gösterdiği gelişimden anlayabiliyoruz. Tekrardan hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum” dedi.

KILAVUZ’DAN ÖĞRENCİLERE VE AKADEMİSYENLERE TEBRİK

Önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise BUÜ’nün kendisinin ilk göz ağrısı olduğunu belirterek; “Kendi dönemimde Güzel Sanatlar Fakültemiz içerisinde bir Geleneksel Türk Sanatları Bölümü açmak için harekete geçtik. Cenab-ı Hak da nasip etti. Başta akademisyen bulmakta zorlandık. İnşallah önümüzdeki yıllarda hat, ciltçilik, çini ve restorasyon olmak üzere yeni programlar da açılacaktır. Her yeni başlangıç zor olur, sıkıntılar yaşanabilir. Mekân sorununun da yakın zamanda çözüleceğini biliyoruz. Tüm alt yapı hazırlıkları bitiriliyor. Yakın zamanda başta fakültenin sonra da bölümün bu sorunu da aşılacak. Sonraki süreçte de üniversitemize yakışır faaliyetler çok daha güzel yerlerde sürdürülecektir. Bu sergiye emek veren öğrencilere, hocalarına ve katkılarından ötürü üniversite yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Hayırlı, uğurlu ve verimli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman da önceki yıl eğitim-öğretim faaliyetine başlayan bölüm öğrencilerinin henüz yolun çok başında olmasına rağmen umut verici bir gelişim gösterdiklerine işaret etti. Dekan Liman, öğrencilere ve bölüm akademisyenlerine emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Davetliler eserleri tek tek inceledi. Sergi 1 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar ziyarete açık olacak.

Sergide eserleri bulunan öğrenciler; Sevim Atay, Melike Ay ,Esra Bayrak ,Tuğba Bayrak, Reyhan Beşiroğlu,Gülay Çetin, Hülya Çetin, Batın Efe Dal, Semra Durmuşlar, Gizem Ektal, Sümeyye Güleç, Nurcan Havuçgil, Ümmühan Kart, Fatma Tağızade, Melisa Tura, Bilge Özdamarlar, Eda Uçar, Hafize Uygal, Nilüfer Uzun.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : 2.148 - 26