Bakan Özlü: Türkiye'yi Ar-Ge cenneti yapalım

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sanayici ve araştırmacılara yönelik “Ar-Ge Reform Paketi ve İkincil Mevzuat Uygulamaları Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Seminerde Bakan Faruk Özlü, Ar-Ge merkezi ve teknoloji geliştirme bölgelerinin yöneticilerine, “Türkiye'yi Ar-Ge cenneti yapalım” çağrısında bulundu.

Şubat ayında Resmi Gazetede yayınlanarak 1 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe giren ve kamuoyunda Ar-Ge Reform Paketi olarak bilinen kanunun uygulanması ile ilgili seminere Bakan Faruk Özlü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık ve İş ve Ar-Ge İşbirlikleri Geliştirme Uzmanı Servet Aydın, TTO Genel Müdür Oğuz Yapar ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Şendoğan’ın yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji, Maliye ve ilgili diğer bakanlıkların yetkilileri, OSB, Ar-Ge merkezleri ve teknoparkların üst düzey yöneticileri katıldı. 

Ankara’da gerçekleşen etkinlikte Bakan Faruk Özlü, Ar-Ge ekosistemini yaygınlaştırmak için Bakanlık olarak kapsamlı çalışmalar yaptıklarını, Ar-Ge ekosistemine teknolojik anlamda temas edecek uygulamalar yürüttüklerini anlattı.

Zincirin tüm halkalarına yönelik

Özlü, toplantıda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak Ar-Ge ekosistemini yaygınlaştırmak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ar-Ge merkezi ve teknoloji geliştirme bölgesi yöneticilerine seslenen Özlü, “Türkiye’yi Ar-Ge cenneti yapalım” dedi.  Özlü, “TGB’lerimize, Ar-Ge merkezlerimize, akademisyenlerimize ve ekosistemimizin içinde yer alan tüm paydaşlarımıza yani zincirin tüm halkalarına yönelik olarak, teknolojik bağlamda temas edecek uygulamaları devreye sokuyoruz. Amacımız Türkiye’nin ileri teknolojili kalkınmasına destek sunmak” diye konuştu.
 

Ar-Ge çalışmalarımız artacak

Toplantıyı değerlendiren ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, Bakan Özlü ve bakanlık çalışanlarına düzenlenen bilgilendirme toplantısı için teşekkür etti. Prof. Dr. Kanık, “Ar-Ge Reform Paketi ile ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesinde Ar-Ge çalışmaları daha da artacak. Bursa ve çevresine teknoloji kullanımında katma değeri daha yüksek fayda sağlayacağız" ifadesini kullandı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Eyl-2016]

Haber Görüntüleme : 3.646 - 0