‘MAKER Çocuklar’ mezun oldu

 

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin bu yaz ilk kez düzenlediği ‘ULUTEK MAKER ÇOCUK 2016’ yaz programı sona erdi. Yaz programının kapanış törenine katılan öğrenciler sertifika ve madalyalarını aldı.

Görükle Yerleşkesinde faaliyet gösteren Uludağ Üniversitesi ve BTSO’nun iştiraki ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi, "ULUTEK MAKER ÇOCUK" projesi ile yaz tatilinde çocuklar, gelişmiş eğitim materyallerini kullanarak profesyonel eğitimciler tarafından yeteneklerini keşfetti.

20 Haziran - 26 Ağustos tarihleri arasında 5 farklı atölye çalışması şeklinde gerçekleşen eğitimlerde 78 öğrenci, Robotik, Elektronik, Lego Robot, 3d Tasarım, Yazılım, Arduino atölyelerinde kendilerine özgü projelerini gerçekleştirme imkanı buldu.

“BURSA’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ”

Programın kapanış töreninde konuşan ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, MAKER Hareketini ABD’de 2000’li yılların başlarında başlayıp son yıllarda tüm dünyada hızlı bir şekilde yayılan bir hareket olarak tanımladı. Prof. Dr. Kanık “MAKER hareketi özellikle çocuklarımızı teknoloji kullanım bağımlılığından kurtararak, erken yaşta proje yapmayı öğreten, yeteneklerini geliştiren, bilim ve teknolojide ufuklar açan kısaca üretime teşvik eden çok faydalı bir akımdır. Dünyada MAKER’ların ürettiği ürünlerin sergilendiği panayırlar, fuarlar düzenleniyor. Ülkemizde de ilki İstanbul’da iki yıl önce gerçekleşti. ULUTEK yönetimi olarak biz de Bursa’da ilk defa bu denli geniş kapsamlı bir MAKER programı organize ettiğimiz için mutluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, programa katılan öğrencilere teşekkür ederek sertifika ve madalyalarını verdi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ağu-2016]

Haber Görüntüleme : 3.668 - 0