Ar-Ge Reform Paketinden yeni teşvikler

 

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (ULUTEK) Ar-Ge Reform Paketi bilgilendirme semineri düzenlendi.

Şubat ayında Resmi Gazetede yayınlanarak 1 Mart 2016 tarihinde yürürlüğe giren ve kamuoyunda Ar-Ge Reform Paketi olarak bilinen kanunun uygulanması ile ilgili olarak toplantı yapıldı.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (ULUTEK) geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıya ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, Yeminli Mali Müşavir Ali Kara, ULUTEK bünyesinde yer alan Ar-Ge firmalarıyla sanayiden de çok sayıda Ar-Ge firma temsilcisi ile Mali Müşavir katıldı.

Seminerde konuşan ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerinde çok önemli yenilikleri beraberinde getiren bu yeni yönetmeliklerin, kamu ve özel sektörde yürütülen Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerine büyük bir ivme getireceğini belirtti. Prof. Dr. Mehmet Kanık, “Reform Paketinin getirdiği en önemli yenilikler arasında, tasarım projelerinin de Ar-Ge projeleri gibi destek kapsamına alınması, Teknoloji Geliştirme Bölgelerindeki Ar-Ge ve yazılım şirketlerine ilave vergi muafiyetleri getirilmesi, TGB’ler içerisinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri kurulmasına izin verilmesi, Ar-Ge Merkezlerinde istihdam edilecek olan en az personel sayısının 30’dan 15’e düşürülmesi ve Tasarım Merkezlerinde ise bu sayının 10 tam zaman eşdeğer personel olarak belirlenmesi sayılabilir” ifadesini kullandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Ağu-2016]

Haber Görüntüleme : 4.622 - 0