Uludağ Üniversitesi'nde ilk ders Vali Karaloğlu'ndan

Uludağ Üniversitesi’nde ilk ders Vali Karaloğlu’ndan

Uludağ Üniversitesi, 2015-2016 eğitim-öğretim dönemine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun verdiği ilk ders ile başladı.

Uludağ Üniversitesi, yeni eğitim ve öğretim dönemini düzenlenen bir tören ile karşıladı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, milletvekilleri, kent yöneticileri, akademik kadro, gaziler ve üniversite öğrencilerinin de katıldığı törende ilk olarak üniversite içerisindeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde devam eden törende Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 12 yıllık görev süresi boyunca edindiği tecrübelerden derlediği ‘İç Şehir, 3 Şehir’ başlıklı bir sunum yaptı.

BURSA’YI KEŞFEDİN

Yoğun bir katılımın olduğu törende hazırlanan slayt gösterisi eşliğinde ilk dersi veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, öğrencilere Bursa’yı iyi gezmelerini ve tanımalarını öğütledi. Kentin bir medeniyet ve bereket simgesi olduğuna dikkati çeken Vali Karaloğlu; “Benim öğrencilerden istediğim şey, sadece kampus içerisinde veya üniversite sınırları içerisinde kalmayın. Bursa’yı gezin. Bu şehri keşfedin. Bursa bir medeniyet ve bereket şehridir. Hepimizin bu kenti çok iyi araştırması ve tarihi boyunca bu kentte yaşanan gelişmeleri çok iyi analiz etmesi gerekir” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE BURSA’YI TANITALIM

Sırasıyla Kocaeli, Van ve Bursa’da kamu görevlerinde bulunduğunu açıklayan Vali Karaloğlu, gittiği kentlerde hayata geçirdiği projelerden de bahsetti. Her kentin kendisine özgü bir yapısı ve özelliği olduğunun altını çizen Karaloğlu; “Gittiğim her kentte farklı özellikler keşfettim. Bu özellikleri insanlara iyi anlatmak gerektiğine inanıyorum. Ben de bu konuda her ilde farklı çalışmalar yaptım. Türkiye’de maalesef markalaşma çalışmaları henüz istenilen düzeylerde yapılabilmiş değil. Bizler yaşadığımız şehri iyi tanımalı ve çok iyi anlatabilmeliyiz. Bu yüzden de markalaşmamız gerekiyor. Son olarak Bursa’nın tanıtılması için 140 adet kısa film hazırladık. Bunların yanı sıra kentimizi simgeleyecek olan yeni bir logo çalışmasına imza attık. Sizlerin de desteği ve sahip çıkması ile Bursa’yı yurtiçinde ve yurtdışında en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Ben bu konuda 70 bine yakın öğrencisi olan üniversiteden de yardım bekliyorum” dedi.

ÜNİVERSİTEYE DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Kısa zaman önce Bursa’da çıkan orman yangınının verdiği zararı telafi etmek için başlattıkları ‘Bir Fidan da Sen Dik’ kampanyasına Uludağ Üniversitesi’nin verdiği destek için de teşekkür eden Karaloğlu; “Öncelikle bu yanan alanın hukuken orman olduğunun bilinmesini istiyorum. Yani burası ormandı ve orman olarak kalmaya devam edecek. Bizler de yanan 140 hektar alanın tekrar yeşillenmesi için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Yangının ilk anlarından itibaren bizleri yalnız bırakmayan ve öğrenci adedi kadar fidan dikme sözü veren Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu alanı yeniden yeşil bir orman haline getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu vesile ile yeni eğitim ve öğretim yılının hepinize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sunumunu tamamladı.

KENT İLE BÜTÜNLEŞEN BİR ÜNİVERSİTE OLUŞTURACAĞIZ

Açılış Yılı Töreni’nde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise 3. Nesil Üniversite vizyonu ile yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Bursa’nın ve Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeyi amaçladıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Uludağ Üniversitesi’nin, çağdaş bir kampüs yapısıyla modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış, kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için görev başındayız. Yaklaşık 6 aylık görev süremiz içinde de bu hedeflere ulaşabilmek adına önemli adımlar attık ve bu çalışmaların sonuçlarını da kısa zamanda görmeye başladık” şeklinde konuştu.

PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇECEK

Üniversitenin tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyan 1/100 bin’lik master plan çalışmasını yılsonuna kadar tamamlayacaklarını açıklayan Rektör Ulcay, “Üniversitenin daha modern bir yapıya kavuşması amacıyla inşaat çalışmalarına bir bir start veriyoruz. Yabancı öğrenci sayımızı 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize yönelik çalışmalar yapacak olan Öğrenci İşleri Dekanlığımızı kısa bir süre sonra hayata geçireceğiz. Diş Hekimliği Fakültemizi öğretime açmaya çalışıyoruz. Bursa sanayimizin ufkunu açacak Uzay ve Havacılık Fakültesi’ni kentimize kazandırmak için uğraşıyoruz. Ayrıca, kampüsümüzdeki uçak pistini de yeniden düzenleyip, hem eğitim uçuşlarına hem de sivil havacılığa hizmet verir hale getireceğiz” dedi.

BURSA’YI DA OKUYUN!

Konuşmasının sonunda üniversiteye yeni başlayan öğrencilere bir de tavsiyede bulunan Rektör Ulcay, “Sevgili öğrenciler, öncelikle şunu bilmenizi isterim ki üniversite lise değildir. Liselerden mezun olup üniversiteye geldiniz. Burada biz sizlere her şeyi öğretmeyeceğiz. Burada sizlere ilgi duyduğunuz alanlarda kendinizi yetiştirirken, gerekli olan bilgileri öğrenmenin yollarını öğreteceğiz. Bir de sizlerden bu şehrin üniversitesinde okurken şehri de tanımak için zaman ayırmanızı istiyorum. Sadece üniversiteyi değil, Bursa’yı da okuyun” diye konuştu.

Törende üniversite öğrencilerini temsilen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Münire Canan Çiçek’de kısa bir konuşma yaptı. Törenin sonunda Rektör Ulcay, Vali Karaloğlu’na öğrenciler tarafından hazırlanan çini bir tabak hediye etti. 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eyl-2015]

Haber Görüntüleme : 2.758 - 0