CELTA eğitimleri tamamlandı

 

Cambridge Üniversitesi ve ITI (International Training Institut) ile birlikte düzenlenen CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults) Sertifika Eğitimleri, Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye'de İstanbul dışında ilk defa 2015 yılında Bursa'da Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda düzenlenen CELTA Eğitimi, bu yıl da 18 Temmuz – 12 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eğitimlerde yazılı ve sözlü sınavlarda başarı koşullarını yakalayan Türk, İngiliz, Ukraynalı, Hindistanlı, Pakistanlı, Ürdünlü, Mısırlı ve Sudanlı toplam 12 kursiyer yer aldı.

Bu eğitim kapsamında ilk defa Türkiye’ye gelen kursiyerler, eğitimlerde yer almaktan dolayı memnun olduklarını belirterek kendilerine bu imkânları sağlayanlara teşekkür ettiler.

PROGRAM VE İÇERİĞİ

CELTA, uluslararası geçerliliği olan ve yeni öğretim tekniklerini içeren bir programdır. Tüm CELTA kurslarına 1 yıllık Cambridge English Teacher üyeliği dâhildir. Bu üyelik web sitesi üzerinden kısa kurslara, uzmanlarla seminerlere, bilimsel makalelere, videolara ve alanındaki uzmanlara erişim imkânı sağlamaktadır.

Ayrıca Uludağ Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personeli ile dışarıdan gönüllü katılımcılar CELTA katılımcılarının uygulama yaptıkları sınıflarda ücretsiz olarak yabancı dillerini geliştirebilmektedir. Detaylı bilgi Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında (ydyo.uludag.edu.tr) mevcuttur. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Ağu-2016]

Haber Görüntüleme : 4.206 - 0