Uludağ Üniversitesi’nde Diploma Coşkusu

40. kuruluş yıldönümünü kutlayan Uludağ Üniversitesi’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılı diploma törenleri tüm hızıyla sürüyor.

 

 

Uludağ Üniversitesi Hukuk ve Eğitim Fakültelerinin diploma töreninde akademik eğitimlerini tamamlayan öğrenciler ve ailelerinin coşkusu ve mutluluğu görülmeye değerdi.

 

Rektör Ulcay; “Demokrasi, özgürlük ve eşitliğin hayatın her alanına yerleşmesinde öncü olacaksınız”

 

Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde dün gerçekleşen törende adalet sistemine yeni neferler kazandıran Uludağ Üniversitesi’nde, 98 Hukuk Fakültesi öğrencisi kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Hukuk Fakültesi diploma töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Rektör olarak katıldığım bu ilk diploma töreninde öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Yarının hâkim ve savcılarının verecekleri kararda duygularına göre değil önlerindeki kanunlara göre hareket edeceklerine inancım tamdır. Vicdanınızın sesini dinleyeceğinize inanıyorum.” dedi.

 

2007 yılında ilk öğrencilerini alan ve yaklaşık 700 öğrencinin öğrenim gördüğü Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kalite çıtasını sürekli yükselttiğini belirten Rektör Ulcay mezunlara, “İnanıyorum ki sizler üniversitemizin ve fakültemizin seçkin mezunları olarak demokrasi, adalet, özgürlük ve eşitlik kavramlarının hayatımızın her alanına yerleşmesinde öncü olacaksınız” şeklinde hitap etti.

 

Törende konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz ise, “Üniversitemizin en genç fakültesiyiz. Alanında uzman bir akademik kadroya sahibiz. Mezun olan öğrencilerimize başarılar diliyor, rekabetçi iş yaşamında sosyal ilişkilerini hep üst düzeyde tutmalarını öneriyorum. Göreve geldiği günden itibaren, fakültemizin sorun ve beklentileri ile yakından ilgilenen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a da teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerden Vildan Helvacı Bölüm 1.’si olurken, 2. sırayı Büşra Şemsek, 3.’lük derecesini ise Merve Okumuş aldı.

 

Eğitim ordusuna bin 400 yeni nefer

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi de 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 16 bölümde bin 400’e yakın mezun verdi. Nilüfer Spor Kompleksi’nde gerçekleşen diploma törenine mezun öğrenci ve aileleri ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve akademik kadro da katıldı.

 

Prof. Dr. Yusuf Ulcay;“Yaptığınız işi sevmeniz ve en iyi şekilde yapmanız çok önemli”

8 bin kişilik spor salonunu dolduran öğrencilere ve ailelerine hitap eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Birer öğretmen adayı olarak çocuklarımıza ve geleceğimize şekil verecek tüm mezunlarımızı tebrik ediyorum. Ülkelerin ve toplumların gücü, eğitimli insan potansiyeli ile ölçülüyor. Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan kaynağını oluşturmak, ancak kaliteli bir eğitim sistemi ve idealist öğretmenlerle mümkün. Ülkemizin öğretmen yetiştiren en köklü kurumlarından birinden mezun oluyorsunuz. Bu ayrıcalıkla sizler artık Türk Milleti’nin ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini korumak ve geliştirmekle yükümlü birer eğitim neferisiniz. Yaptığınız işi sevmeniz ve en iyi şekilde yapmanız, sizleri model alacak çocuklarımızda bir hayat felsefesi olacak derecede önemli” şeklinde konuştu.

 

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel de diploma töreninde yaptığı konuşmada, öğretmenliğin insanlığın varoluşuyla başlamış kutsal mesleklerden biri olduğunu vurguladı. Dekan Demirel, mezun olan öğretmen adaylarının Türkiye’nin geleceğine yön verecekleri bilinciyle mesleklerinde başarılı olmak için çok çalışmaları gerektiğinin de altını çizdi.

 

Tören, bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere ve diğer mezunlara başarı belgelerinin ve diplomalarının Rektör Ulcay ve protokol üyeleri tarafından verilmesi ile sona erdi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Haz-2015]

Haber Görüntüleme : 4.281 - 12