Uludağ Üniversitesi’nde “HiperKitap” dönemi

 

Hiperlink firması tarafından geliştirilmiş Türkiye’nin ilk ve tek Türkçe e-kitap veritabanı “HiperKitap”, Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından öğrenci ve akademisyenlerin hizmetine sunuldu.

13 BİNDEN FAZLA E-KİTAP

HiperKitap sayfasında arama kutusuna anahtar sözcük yazılarak tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, hukuktan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300’ü aşkın yayınevinin 13 binden fazla e-kitabına,  atlas, sözlük ve ansiklopediye ulaşılabiliyor.

Bununla birlikte önde gelen üniversitelerin akademik yayınları da HiperKitap’ta yer alıyor. Kullanıcılar; HiperKitap’ta bulunan e-kitapları online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabiliyor. Bu olanak sayesinde Uludağ Üniversitesi camiası, internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabiliyor. Okuyucular, “My library” özelliğiyle HiperKitap’ta kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabildiği gibi, günlük 60 sayfaya kadar çıktı alıp paylaşabiliyor, farklı formatlarda atıf verebiliyor.

HER YERDEN ERİŞİM

Kullanıcılar aynı zamanda http://ekutuphane.uludag.edu.tr/ adresi üzerinden uludag.edu.tr uzantılı mail adresleri ile giriş yaparak da kampüs dışından ya da istedikleri her yerden ilgili e-kitaplara ve kütüphanenin abone olduğu diğer e-kaynaklara tüm mobil cihazlardan kolayca erişim sağlayabiliyor.

HiperKitap koleksiyonundaki kitapların mobil cihazlarda görüntülenmesi için uygulama marketlerinden EBSCO E-Books uygulamasının indirilmesi ve uygulamayı ilk sefer için Uludağ Üniversitesi internet ağından (kurum içi bilgisayar ya da eduroam) açılması gerekiyor. Daha sonraki girişlerde ise istenilen internet ağından e-kitaplara ulaşılabiliyor. 

HiperKitap’a erişim için lütfen tıklayınız: http://www.uludag.edu.tr/kutuphane/default/duyuru/2034

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Ağu-2016]

Haber Görüntüleme : 5.541 - 0