Uludağ Üniversitesi’nden bir AB projesi daha

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ), 3. Nesil Üniversite hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında Avrupa Birliği (AB) Projelerine ağırlık vermeye devam ediyor.

Bugüne kadar farklı sektörlerde hazırladığı projelere onay alan Uludağ Üniversitesi’nin süt sektöründe mesleki yeterlilik konusunda hazırladığı ortak proje de AB’den onay aldı. Uludağ Üniversitesi’nin de içinde yer aldığı toplam bütçesi 500 bin Euro’nun üzerinde olan ‘Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi’ (Mapping skills needs and supply in the dairy sector) isimli Erasmus+ Projesi AB tarafından desteklenmeye layık bulundu. Projenin yürütücülüğü UÜ Karacabey Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Güldaş tarafından yapılacak.

ÜÇ YIL SÜRECEK PROJE MÜNİH VE BURSA’DA YAYGINLAŞTIRILACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Karacabey MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Güldaş, “Projemiz, Erasmus+ programının iyi uygulamaların değişimi ve yenilikçilik işbirliği–sektör yetkinlik ortaklıkları (KA-2) alt alanında sunulmuştur. Projede, Türkiye ve 13 AB üyesi toplam 14 ülkeden 40 ayrı kurum ve kuruluş ortak olarak yer almaktadır. Projede üniversitemiz 5 yürütücüden biri olmasının yanı sıra, Araştırma Kurulu’ndaki üç yöneticiden biri olarak görev yapacaktır. Proje çıktıları 2017’de Almanya Münih’te ve 2019’da Bursa’da olmak üzere iki konferansla yaygınlaştırılacak ve proje üç yıl sürecek. Projenin genel koordinatörlüğünü Danimarka Süt İşletmecileri Birliği’nden Anne-Sofi Søgaard Christiansen yürütecek” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Ağu-2016]

Haber Görüntüleme : 5.039 - 0