İİBF Mezunları diplomalarını aldı

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden (İİBF) mezun olmaya hak kazanan 900 öğrenci düzenlenen tören ile diplomalarına kavuştu.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen diploma törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Mehmet Yüce, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Filiz Giray, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“VATANIMIZIN KADERİNİ BİZ BELİRLEMELİYİZ”

Yoğun bir kalabalığın olduğu törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, vatansever nesiller yetiştirmenin 21. yüzyılın tüm değerlerinin çok daha üzerinde olduğunu söyledi. Üniversite olarak bu anlayış ile hareket ettiklerini kaydeden Rektör Ulcay; “Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimize bilimin en kalitelisini vermek için çabalıyoruz. Ancak bunların da üstünde olan vatan sevgisini aşılamak bizim en kutsal görevlerimizden birisidir. Yaşadığımız bu kötü süreci aşmanın tek yolu birlik ve beraberlik içerisinde bizi biz yapan değerleri daha da ön plana çıkararak çalışmaktır. Millet olarak üzerinde yaşadığımız coğrafyanın kıymetini bilmezsek, toprağımızda gözü olanlar bizim kaderimizi belirler” diye konuştu.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise nicelik olarak kalabalık olmalarına rağmen nitelik olarak kaliteli eğitim vermeye gayret ettiklerinin altını çizdi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Filiz Giray da öğrencilere özgüvenli ve demokrasiye sahip çıkan gençler olmaları tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan toplam 900 İİBF öğrencisi, yöneticilerin elinden gerçek diplomalarını aldı. Tören sonunda 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin anısına saygı adına kep fırlatma töreni yapılmadı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : 4.127 - 0