Ar-Ge mühendisi adayları, sertifikalarını aldı

 

Uludağ Üniversitesi ile BUSİAD iş birliğinde ve TOFAŞ, Bosch ve Martur firmalarının desteğiyle hayata geçirilen ‘Nitelikli Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı’nın ilki, gerçekleştirilen sertifika töreniyle sona erdi. 

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 2 Nisan’da 30 öğrencinin ilk derse girmesi ile start alan program, BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen sertifika töreniyle son buldu. İlgili devamsızlık kuralına uyarak program sonunda sertifika almaya hak kazanan 24 yeni mezun mühendisin katıldığı törende akademisyenler, iş dünyası temsilcileri ve programa katkı koyan firma yetkilileri de hazır bulundu.

Törenin açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Bursa’nın sahip olduğu özellikler dolayısıyla üretimin ve sanayinin lokomotifi konumunda bulunduğunu belirterek, bu açıdan bakıldığında iş dünyasının talep ve ihtiyaçlarının ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Bundan hareketle bir süredir çok değerli paydaşlarıyla birlikte Nitelikli Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı’nın üzerinde çalıştıklarını ifade eden Baylan, Uludağ Üniversitesi’nin iş birliği ve TOFAŞ, Bosch ve Martur firmalarının da desteği ile projeyi olgunlaştırdıklarını kaydetti. Baylan, programa 125 öğrencinin başvurduğuna ve 30 öğrencinin eğitim almaya hak kazandığına değinerek,

“Üniversite son sınıf öğrencisi olan mühendis adaylarının Ar-Ge merkezleri tarafından daha çok tercih edildiğini gördük. Biz de programımızın çatısını üniversite son sınıf öğrencileri üzerine kurduk ve programımızı hayata geçirdik. Sizlerden alacağımız geri bildirimlerle programı daha da iyileştirmeye ve Türkiye çapında örnek bir program yapmaya gayret göstereceğiz. Programın devamlılığı bizim için son derece önemli. Gayretlerinizin karşılığını iş dünyasından alacağınızı düşünüyorum. İş dünyası da sizin bu gayretlerinizin karşılığını alacaktır” şeklinde konuştu.

Program Direktörü Dr. İsmail Durgun ise programın başlangıcından bitişine kadarki süreç, program detayları ve destek veren firmalarla ilgili özet bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından sertifika törenine geçildi ve programa katılan 24 yeni mezun mühendise sertifikaları takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : 2.522 - 0