UÜ Ziraat Fakültesi’nden uygulamalı zirai eğitim

 

Türkiye’nin en önemli ziraat fakülteleri arasında ilk 3’te yer alan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, sahip olduğu teknik ve uygulamalı eğitim imkânları ile öğrencileri sektöre en iyi şekilde hazırlıyor.

Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Gıda Mühendisliği, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Biyosistem Mühendisliği, Zootekni ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde 1981 yılından itibaren akademik kalitesini sürekli arttırarak öğrencilerini mesleğe hazırlayan UÜ Ziraat Fakültesi, sahip olduğu olanaklar itibariyle de Türkiye’nin en iyi fakülteleri arasındaki yerini güçlendirmeye devam ediyor.

EĞİTİM AMAÇLI TARIM UYGULAMALARI İMKÂNI

Uygulama ve araştırma alanı olarak toplam 2 bin 250 dekarlık bir araziye sahip olan UÜ Ziraat Fakültesi, bünyesinde bulunan Yolçatı (Göbelye) Göleti Pompaj Sulama Tesisi ile Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) sayesinde eğitim-öğretim amaçlı sulu tarım yapılıyor. Yaklaşık bin dekarlık arazide tarla ve bahçe tarımı da gerçekleştiriliyor. Ayrıca hayvancılık ve gıda pilot işletmelerinde eğitim-öğretim ve döner sermaye kapsamında üretim de yapılıyor.

Öğrenciler, almış oldukları teorik eğitimleri kolaylıkla ulaşabilecekleri, yürüyüş mesafesinde bulunan bu arazilerde zaman kaybetmeden pekiştirmenin ayrıcalığını yaşıyorlar.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : 3.867 - 0