Demokrasi şehitlerinin üzüntüsü mezuniyet sevincini gölgeledi

 

Geçtiğimiz hafta yaşanan darbe girişiminde şehit olanların üzüntüsü Uludağ Üniversitesi mezuniyet törenlerine de yansıdı. Öğrencilerin kep atma sevinci alınan ortak karar ile iptal edildi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık fakültelerinin mezuniyet törenleri, darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin üzüntüsü altında gerçekleştirildi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, rektör yardımcıları, yöneticiler, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin de katıldığı törende ilk defa kep atma geleneği yerine getirilmedi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ülke olarak 240 şehit ve binlerce yaralının olması dolayısı ile düzenlenen mezuniyet törenlerinde eğlenceli anlar yaşamanın hiç kimse için hayırlar getirmeyeceğini söyledi. Ülkenin böylesi zor ve sıkıntılı bir süreçten geçerken gerek üniversite yöneticilerinin gerek öğrencilerin gerekse de ailelerin çok da sevinçli olamayacağını vurgulayan Rektör Ulcay, “Ülkemizde yaşanan bu acı olaydan dolayı hepimiz çok üzüntülüyüz. Milletimizin geleceğine ve devletimizin bekasına yönelik yapılan bu darbe girişiminin ardından burada düzenlediğimiz mezuniyet törenlerinin değişmez bir geleneği olan kep atma törenini bugün yapmama kararı aldık. Öğrencilerimize de bunu ilettik. Kendileri de aileleri ile birlikte gayet anlayışlı davrandılar. Bunu saygı ile karşıladılar. Bugün öğrencilerimizi sahneye çağıracağız, diplomalarını vereceğiz ve sahneden uğurlayacağız. Belki arkadaşları ile birlikte dışarıda kep atmak isteyenler olabilir. Çocuklar kendi istekleri ile kep atabilirler ancak biz ülkemizdeki olaylar nedeniyle ilk kez kep attırmama kararı aldık. Buna uyan tüm sevgili öğrencilerime ve ailelerine bir kez daha teşekkür ediyor, mezuniyetten sonraki hayatlarının da başarıyla geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Mezuniyet Törenleri’nde UÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler gerçek diplomalarını Rektör Ulcay, dekanlar ve yöneticilerinin ellerinden teslim aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : 3.451 - 0