Rektör Ulcay: Fakülte mezunundan çok meslek yüksekokulu mezununa ihtiyaç var

 

Düzenlenen diploma törenlerinde konuşan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’de dört yıllık fakülte mezunlarının işsizlik sıkıntısı çekerken, firmaların kalifiye eleman olarak tabir edilen meslek yüksekokulu mezunu aradıklarını ama bulamadıklarını söyledi.

UÜ Diploma törenleri ara vermeden devam ediyor. Uludağ Üniversitesi bünyesinde yer alan tüm meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerin diplomaları Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program ile kendilerine teslim edildi. Yaklaşık 500 öğrencinin gerçek diplomalarını aldığı törene UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, rektör yardımcıları, yöneticiler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Diploma törenlerinin açılışında konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, meslek yüksekokullarının önemine değindi. Türkiye’nin dört yıllık fakültelerden daha fazla ara eleman diye tabir edilen meslek yüksekokullarının mezun ettiği kalifiye personele daha fazla ihtiyacı olduğunun altını çizen Rektör Ulcay, “Bugün ülkemizde işsizlik var fakat firmaların nitelikli işgücü ihtiyacı halen devam ediyor. Biz meslek yüksekokullarına talebin artmasını istiyoruz. Hem ülke ekonomisi hem kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi hem de üniversitemize başarılı öğrencilerin çekilmesi adına meslek yüksekokullarımızı tercih edecek en başarılı ilk beş öğrenciye burs verilmesi için harekete geçtik” diye konuştu.

EN BAŞARILI MYO ÖĞRENCİLERİNE AYDA 400 TL BURS

UÜ meslek yüksekokullarının birçok programında ilk 5 sıradan yerleşen öğrencilere ayda 400 TL burs vereceklerinin altını çizen Ulcay sözlerine şöyle devam etti: “Çeşitli hayırsever kurum ve kişiler ile görüştük ve anlaşmalar yaptık. Onların sayesinde en yüksek puan ile meslek yüksekokullarımızı tercih eden en başarılı ilk beş öğrencimize her ay 400 TL burs vermeyi taahhüt ettik. O öğrenci arkadaşlarımız tüm derslerinde başarılı olur ve 2 buçuk not ortalamasını tutturursa ikinci yılında da aynı bursu almaya devam edecek. Fakültelerimiz için de aynı burs imkânlarını sağladık. Onlara ayda 500 TL vereceğiz. Not ortalaması 3’ün üstünde olanlara ikinci bir burs daha vereceğiz. Bunlar öğrencileri teşvik etmek ve başarılı öğrencileri üniversitemize çekmek için yapabildiğimiz adımlardan bir tanesi. Bizim Türkiye genelinde Uludağ Üniversitesi’ni ilk 10 üniversite içerisine sokmak gibi bir amacımız var. Gerek akademik, gerek öğrenci kalitesi gerekse de eğitim ortamı açısından en iyi şartları oluşturmak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz.”

HER YIL MYO ÖĞRENCİLERİNİN YÜZDE 3’Ü GİRİŞİMCİ OLARAK MEZUN OLACAK

UÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise törende yaptığı konuşmasında öğrencilerin ailelerine seslenerek, “Sizler iki sene önce bizlere liseden mezun olmuş çocuklarınızı teslim ettiniz. Bizler de iki sene boyunca çocuklarınıza en iyi şekilde eğitim verdik. Evlatlarınızı kendi evlatlarımız olarak kabul ettik ve 24 saat görev yaparak mesleklerini, ülkesini ve ailesini seven insanlar olarak yetiştirmek istedik” şeklinde konuştu. Meslek yüksekokulları eğitim programlarında bu yıl itibariyle girişimcilik eğitimleri vermeye başladıklarını aktaran MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, aldıkları karar ile her yıl yüzde 3 oranında girişimci mezun etmek istediklerini belirtti. Tayar, ayrıca yapılan anketlere göre meslek yüksekokulu öğrencilerinin memnuniyetlerin fakülte öğrencilerine göre çok daha yüksek olduğunun bilgisini verdi.

Düzenlenen törende İnegöl, Karacabey, Büyükorhan, Orhangazi, Keles, İznik, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Keles ve Harmancık Meslek Yüksekokulları’ndan mezun olan öğrenciler diplomalarını teslim aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : 2.914 - 0