17.Uluslararası Makine Tasarım ve İmalat Kongresi başladı

 

Makina tasarımı ve uygulamalarına, mühendislik tasarımında yeni yaklaşımlara, üretimde akıllı sistemlere ve gelişen yeni teknolojilerde deneyim ve bilgi paylaşımı için özel bir platform niteliğinde olan “UMTİK 2016” başladı.

Uludağ Üniversitesi ile birlikte ODTÜ, Atılım, Balıkesir ve Gazi Üniversitelerinin ortak çalışmalarıyla iki yılda bir gerçekleşen ve bu yıl 17 incisi düzenlenen “Uluslararası Makine Tasarım ve İmalat Kongresi”(UMTİK 2016)’nın açılışı Kervansaray Termal Otelde gerçekleşti.

Açılış konuşmalarıyla başlayan ve 12 - 15 Temmuz 2016 tarihlerinde düzenlenecek etkinliğe dünyanın birçok yerinden sektör temsilcisi ve öğretim elamanı katıldı.

Açılış töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, torna tezgâhları üretim robotlarına dönüşürken ve dijital fabrikalar ortaya çıkarken bizim yaşanan değişimi iyi yönetmemiz, yol haritamızı iyi belirlememiz gerekiyor dedi. Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Türkiye’de uluslararası standartlarda makine ile ilgili araştırma altyapıları oluşturulması, araştırmacı insan gücünün yetiştirilmesi ve Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği mekanizmalarının daha da geliştirilmesi stratejik bir değer taşımakta. Bizler de Uludağ Üniversitesi olarak içinde bulunduğumuz değişimi iyi okuyarak, ülkemizin ve kentimizin kalkınmasında daha etkin rol almak üzere kendimizi bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniden konumlandırdık. 3. Nesil Üniversite vizyonunu benimseyen Uludağ Üniversitesi; kamu, üniversite, sanayi başta olmak üzere ve toplumun tüm katmanları arasında süreklilik arz eden bir işbirliğinin en önemli aktörlerinden biri olmaya adaydır. Bu konuda da iş dünyamız ve kamu kurumlarımız ile birlikte önemli adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

17.Uluslararası Makine Tasarım ve İmalat Kongresi, 15 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : 3.014 - 0