Uludağ Üniversitesi’nde ‘Bayramlaşma’ geleneği

 

Uludağ Üniversitesi geleneksel bayramlaşma törenini bu yıl da Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Üniversite yönetimi, akademik kadro ve idari personelin katıldığı törende konuşan UÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Eray Alper, akademik ve idare tüm personelin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Bayramın herkese neşe ve huzur getirmesi dileğinde bulunan Rektör Vekili Prof. Dr. Alper, bu vesile ile herkesin Kadir Gecesi’ni de kutladı.

Üniversitede çalışan personelin hangi birimde ne iş yaptığının kendileri için herhangi bir önemi olmadığını vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ise, çalışanların hiçbirine karşı farklı gözle bakmadıklarını ve herhangi bir sıfat ile ötekileştirmediklerini vurguladı. “Burada hep birlikte aile vasfı içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Birbirimizi yormayacak ve kırmayacağız” diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücedoğru, bu dilekler ile tüm akademisyen ve personelin Kadir Gecesi’ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladığını belirtti.

Uludağ Üniversitesi’nde güzel bir bayramı karşılayacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce de herkesin ailesi, dostları ve sevdikleri ile birlikte güzel bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu.

Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, akademik ve idari tüm personelin hem kandilini hem de Ramazan Bayramı’nı kutladı. Dini ve milli kimlikleri kişinin kendisine hatırlattığı müstesna günler olarak nitelendiren Genel Sekreter Sağlam; “Onların bizler için müstesna yerleri var. Bizi dayanışmaya götürmekte, birlik ve beraberliklerimizi pekiştirmektedir. Olumsuz duygu ve düşünceleri bir kenara bırakır, kucaklaşırız. Daha mutlu ve güzel günlere vesile olması temennisi ile tekrar herkesin kandilini ve bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Üniversite üst yönetimi, konuşmaların ardından törene katılan tüm akademik ve idari personel ile tek tek bayramlaştı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : 2.880 - 0