Tarım alanında önemli işbirliği

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yeni atanan Ömer Ceylan’ın yürüttüğü ‘Çiftçi Gülerse Türkiye Güler’ projesine Uludağ Üniversitesi’nden tam destek geldi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili ve UÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, yeni İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren İl Müdürü Ömer Ceylan, kendisinin de Uludağ Üniversitesi’nden mezun olduğunu hatırlattı. Geçmiş yıllarda farklı konularda işbirliği yaptıkları Uludağ Üniversitesi ile her zaman yakın ilişkiler içerisinde yer almaya gayret gösterdiklerini belirten Ömer Ceylan; “Müdürlüğümüz; yasal sorumlulukları içerisine giren her konuda tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine açıktır. Bursa’nın en önemli kurumlarından birisi olan Uludağ Üniversitesi ile de geçmiş yıllardan itibaren farklı işbirliklerimiz olmuştur. Benim de bu üniversiteden mezun olmam, birçok akademisyen ve yönetici ile iyi ilişkilerimin olması bundan sonraki dönemde işbirliklerimizin daha da artarak devam edeceğinin bir kanıtıdır. Özellikle tarım ve gıda konusunda Türkiye’nin en önde gelen ziraat fakültelerinden birisi olan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile bundan sonraki süreçte çok daha yakın temaslarda bulunacağımıza inanıyorum. Desteklerini bizden esirgemedikleri için tüm üniversite camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ DÖNEMDE İŞBİRLİKLERİ ARTACAK

UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili ise ziyaretlerinin hem eski bir dostlarına hayırlı olsun demek maksadını taşıdığını hem de var olan ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik somut bir adım olduğunu vurguladı. Dekan Bilgili; “Öncelikle yeni müdürümüze hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Ömer Ceylan, bu kurumda geçmişi olan ve farklı kademelerde görev yapmış kıymetli bir bürokrattır. Birlikte yapabileceklerimizi görüştük. Yeni dönem için fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Ömer Ceylan’ın yürüttüğü ve ülke tarımına büyük katkılar sağlayacağını düşündüğümüz Çiftçi Gülerse Türkiye Güler Projesi’nin de çok önemli bir proje olduğunu gördük. Bizler de bu projeye elimizden gelen katkıyı sunacağımızı belirttik. İnşallah kısa zamanda ülke ekonomisi, ülke tarımı, ülke hayvancılığı ve çiftçilik alanında güzel ve faydalı projelere imza atacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Birlikte yürütecekleri konular üzerinden ortak bir yol haritası çıkarmak amacıyla bu ziyareti düzenlediklerini belirten MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün hazırladığı  yeni eylem planı ve projelerin başta Bursa tarımı olmak üzere Türkiye genelinde ses getirecek çalışmalar olacağına inandığının altını çizdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 3.290 - 0