Uludağ Üniversitesi çocukları masallarla buluşturdu

 

Uludağ Üniversitesi, 20-25 Haziran tarihleri arasında 3. ve 4. sınıf öğrencilerini ağırladı. “Uludağ Üniversitesinde Çocuklarla ‘Masal ve Dil’ Yolculuğu”, adını taşıyan projede katılımcılar, Nasreddin Hoca’yla güldü, Keloğlan’la haklarını aradı, Boğaç Han’la kendini tanıdı. Sözcük dağarcıklarına yepyeni sözcük, deyim ve atasözü ekledi. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarıyla eğlendi. 

REKTÖR AMCAYA MEKTUP

Proje sayesinde çocuklar, bir hafta boyunca televizyon, bilgisayar ve internetten uzak; eğlenerek öğrenerek, empati kurarak zaman geçirdi. Tişört, maske boyadı; mitoloji, masal, mektup, anı ve röportaj türleri uygulamalı olarak değerlendirildi. Çocuklar, “Rektör Amca” dedikleri Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a mektuplar, akrostiş şiirler yazdı ve postaneye giderek bunu postaya verdi.

Uludağ Üniversitesi’ndeki Zooloji Müzesine giderek masallardaki hayvanları yakından görme şansı da elde eden çocuklar bir hafta içinde pek çok şeyi oynayarak ve yaşayarak deneyimledi.

ESKİŞEHİR MASAL PARKINA GİTTİLER

Öğrenciler; projenin son günü gittikleri Eskişehir Masal Parkı’nda donanımını daha da arttırdı. Son derece verimli ve eğlenceli geçen bir haftanın ardından katılım belgelerini alan çocuklar “keşke önümüzdeki yıl da gelebilsek” cümleleriyle Üniversite’den ayrıldı.

Çocukların, velilerin ve eğitimcilerin büyük ilgisini çeken projenin mimarı Türk Dili Okutmanı Nilüfer Akgün, ilk günden itibaren deneyimlerini cömertçe ortaya koyan, yol gösteren proje yürütücüsü Prof. Dr. Kerime Üstünova’ya, uygulama süresince destek olan Mahru Sakarya, Handan Ayangil, Dr. Hasene Aydın ve Sibel Güneş’e teşekkür edip, projeyi önümüzdeki dönemlerde farklı biçimlerde ve geliştirerek sürdürmeyi düşündüklerini söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 3.844 - 0