Yabancı öğrencilerden Türkçe yılsonu gösterisi

 

Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), bünyesinde eğitim alan yabancı öğrenciler yılsonu gösterisinde bir araya geldi.

2015-2016 eğitim-öğretim ılı yılsonu etkinliğini kendileri düzenleyen öğrenciler, Türkçe şarkılar ve Türk halk müziği gösterileri ile katılımcılara eğlenceli saatler yaşattılar. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yılsonu etkinliğine UÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay, üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri yoğun katılım gösterdi.

YÜCEDOĞRU: ARTIK YENİ BİR İNSAN OLDUNUZ

Yabancı öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yılsonu gösterisinde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye’ye gelen öğrencilerin ilk önceleri ciddi bir heyecan duyduklarına inandığını söyledi. Yücedoğru; “Buraya gelme şansı elde eden arkadaşları tebrik ediyorum. Buradan Türkçeyi öğrenerek bundan sonra hayatını devam ettirecek kardeşlerimize benim birkaç tavsiyem olacak. Siz artık yeni bir dil öğrenmediniz, yeni bir insan oldunuz. Dünyadaki insanlar arasında ayrım yapmayan ve herkesi kendisinden kabul eden bir milletin evladı oldunuz. Siz buradaki tahsilinizi bundan sonra bu gerçekler üzerinden devam edeceksiniz. Hepinizi kazandığınız bu misyonla birlikte en iyi şekilde tahsilinizi yapmaya davet ediyorum. Ayrıca mezuniyetlerinizden dolayı hepinizi tek tek tebrik ediyorum” dedi.

BURASI SİZLER İÇİN İKİNCİ BİR ANA OCAĞI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise bu coğrafyanın her zaman mazlumu kucaklama gibi bir özelliği olduğunu kaydetti. Bu vatanda bulunmuş olmanın yükünün ağır olduğunu aktaran Rektör Yardımcısı Yüce: “Bu güzel memlekette Türkçe konuşan dünyanın dört bir yanından gelen yabancı kardeşlerimiz ile buluşmak benim için tarifi imkânsız bir zevktir. Burası artık sizin için baba ocağı, ana ocağı sayılabilir. Burası artık sizin ikinci vatanınız. Ben öğrencilerimize eğitim veren tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin yaşadığı duyguları çok iyi anlıyorum. Yönetici, öğretmen ve öğrenciler arasında güzel bir bağ oluşmuş. Bu bağın kolay kolay kopacağına da inanmıyorum. İnşallah gelecekte de ilişkilerimiz en iyi şekilde devam eder” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE GELECEĞİN DÜNYASI OLUŞTURULUYOR

Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam da dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk içerisinde olduklarını vurguladı. Eğitim almaya gelen öğrencilerin geri döndüklerinde de yine buradaki tanıdıkları ile irtibatı koparmadıklarının altını çizen Genel Sekreter Sağlam; “Biz öğrencilerimiz ile bir aile havası oluşturuyoruz. Onlarla birlikte eğitim-öğretim yapmaya çalışıyoruz ve hep birlikte kendi geleceklerini ve dünyanın geleceğini en iyi şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Hep birlikte kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. Ben buradan emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HEDEF 5 BİN YABANCI ÖĞRENCİ

ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde toplam 200 yabancı kökenli öğrenciye Türkçe eğitim verdiklerini söyledi. Salih Pay sözlerine şöyle devam etti: “ULUTÖMER’de bu yıl 200 öğrenciye Türkçe eğitimi verdik. Bunlardan 150 tanesini mezun ettik. Geri kalan öğrencilerimiz bizimle bir sene daha devam edecekler. Bu öğrencilerimiz dünyanın 60 farklı ülkesinden geldi. Üniversitemizde hâlihazırda 2 bin 500 yabancı öğrencimiz bulunuyor. Birçok farklı fakültemizde Türkçe eğitim alıyorlar. Üniversite yönetimimizin hedefi ise bu sayıyı 5 bin seviyesine çıkarmaktır. Bizler kurum olarak bu sayılara hazırlıklıyız. Henüz 2 yıllık bir eğitim kurumu olmamıza rağmen kısa sürede ciddi bir ilerleme kaydettik ve Türkiye genelinde Türkçe eğitim veren birkaç ciddi kurumdan birisi haline geldik.”

Yılsonu gösterisinin sonunda belge almaya kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri öğretmenleri tarafından takdim edildi. Tören sonunda tüm katılımcılar toplu bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 3.290 - 0