UÜ Senatosu İlahiyat Fakültesi’nde toplandı

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yönetimi ve Senatosu’nun her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılar serisinin bu seferki durağı UÜ İlahiyat Fakültesi oldu.

Fakültenin toplantı salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru öncülüğünde gerçekleştirilen Yönetim ve Senato toplantılarında üniversitenin gündemdeki konuları ele alındı.

YOĞUN KATILIMLI İFTAR YEMEĞİ

Toplantıların ardından yöneticiler İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından verilen iftar yemeğine geçti. Yemeğe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, İşadamı Faik Çelik, üniversite üst yöneticileri, dekanlar, akademisyenler, davetliler, personel ve öğrenciler de eşlik etti.

Yoğun bir katılımın olduğu iftar yemeği öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu. Yemek sonrasında ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, misafirlerine bir hoş geldiniz konuşması yaptı. İlahiyat Fakültesi’nin yaklaşık 40 yıldır verdiği iftar yemeğini devam ettirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Yücedoğru, “Burada verilen yemeğin yanı sıra şuanda üniversite içerisinde 2 bin 500 öğrenci kardeşimize yeni kurduğumuz Üniversite Camii ve Müştemilatını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından iftar yemeği verilmektedir. Öğrencilere Ramazan ayı boyunca 300 bin yemek taahhüt edilmektedir. Bu her akşam 10 bin öğrenci kardeşimize yemek yedirebileceğimiz anlamına gelmektedir. Daha iki ay önce kurulmuş olan bu derneğin büyük hedefleri var. İlk hedefimiz üniversitemizi büyük ve kapsamlı bir camiye kavuşturmak. Aynı zamanda kreş yaptırmak ve ihtiyaç duyulan binaların yapımına vesile olmak da bizim hedeflerimiz arasındadır. Hayır sahibi insanları hayır ile anmak bizim geleneğimizdir. Bizler de burada İlahiyat Fakültesi’nin yapımına büyük katkıları olan işadamı Sayın Faik Çelik beye de buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Katılımcılara kısa bir selamlama konuşması yapan İşadamı Faik Çelik ise: “Bu gece sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum.  Bizlere bir arada iftar yapabilme imkânı sunduğu için Allah’a şükrediyorum. Hep birlikte nice Ramazan’lara ve bayramlara ulaşabilmeyi diliyorum” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin de iftar yemeğine katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 3.840 - 0