“İngilizce Öğretmenliği Günleri”nde öğretmen adaylarına yol haritası

 

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngiliz Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı, “ELT Days” (İngilizce Öğretmenliği Günleri) adlı etkinlik düzenleyerek, öğretmen adaylarına kariyerleriyle ilgi yol gösterip, mesleği nasıl daha iyi yapacakları konusunda da bilgilendirdi.

Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Küçük Salon’da gerçekleştirilen etkinliğin öğretmen adaylarına ayrılan ilk oturumunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel’in ve İngiliz Dili Eğitimi AD Başkanı Doç. Dr. A. Amanda Yeşilbursa’nın konuşmalarından sonra,  eski mezunlardan Arş. Gör. Seyit Deniz Yılmaz, UÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Billur Yıldırım,   Bursa Çocuk Üniversiteleri İngilizce Eğitim Koordinatörü Neslihan Ferik ve Merinos İlkokulu İngilizce öğretmeni Ayten Selimoğlu öğrencilere, mezun olduktan sonra çalışabilecekleri iş alanları, öğretmenlik ve okutmanlık ile nasıl akademik kariyer yapabilecekleri hakkında bilgi verdi.

Etkinliğin ikinci oturumunda ise, İngiliz Dili ve Eğitimi AD öğretim üyesi Doç. Dr. Esim Gürsoy ve Öğretim Görevlisi Şule Çelik Korkmaz tarafından 11.si düzenlenen ve bu sene daha geniş kapsam alan  “Çocuklara Yabancı Dil Öğretiminde Materyal Sergisi” gerçekleştirildi.

Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Kara’nın konuşmasının ardından, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin, ilkokul 2-6. sınıflar programına göre çocuklara yabancı dil öğretiminde kullanabilmek amacıyla hazırladıkları drama, şarkı ve kukla etkinlikleri öğretmen adaylarının canlı performanslarıyla sergilendi. Öğrencilerden Sahruddin Sahruddin ve Meltem Türken tarafından sunulan etkinlik, 12 devlet ve özel ilkokuldan gelen 450 öğrencinin katılımıyla oldukça renkli ve hareketli geçti. Gösterilerden sonra, yine 3. sınıf öğrencilerinin ders kapsamında hazırladıkları materyal sergisi gezildi. Öğretmen adaylarının hazırladıkları materyalleri ve dil etkinliklerini deneyen öğrenciler ve öğretmenleri oldukça keyifli bir gün geçirdi.

Son oturumunda ise Doç. Dr. A. Amanda Yeşilbursa, yabancı dil eğitimi bölümünü seçmeyi düşünen lise öğrencilere yönelik İngiliz Dili Eğitimi AD İngilizce Öğretmenliği Programı’nın içeriği ve mezunların istihdam olanakları, Erasmus ile Farabi değişim programları hakkında sunum yaptı.

Oturumun çıkışında, 2. sınıf öğrencilerinin hazırladığı etkileşimli dijital projeler, İngiliz Dili Eğitim ABD öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Uzun’un gözetiminde lise öğrencileri ile paylaşıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 3.845 - 0