İlahiyat Fakültesi’nde nostaljik buluşma

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi’nden 1987 - 1991 arasında mezun olan öğrencilerin katıldığı ‘Mezunlar Buluşması’ İlahiyat Fakültesi’nde yapıldı. 27 yıl aradan sonra düzenlenen bu buluşmaya Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 300 kişi katıldı.

Mezunlar Buluşması’nda UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, UÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin, Sabahattin Zaim Üniversitesi (SZÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, emekli öğretim üyeleri Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, Prof. Dr. Ahmet Lütfü Kazancı ve Yard. Doç. Dr. Mustafa Öztürk, akademisyenler ile çok sayıda mezun da hazır bulundu.

Sabah kahvaltısı ile başlayan mezuniyet buluşmasında uzun bir aradan sonra yeniden birbirlerini görebilme şansı yaşayanlar eski günlerini yad etmenin hazzını yaşadı. Etkinlik tüm katılımcılara açık olan öğle yemeği ile devam etti.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NİN KAPILARI HER ZAMAN AÇIK

Yemekte konuşan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, üniversite olarak böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Yücedoğru, bundan sonraki organizasyonların istenildiği takdirde Uludağ Üniversitesi’nde yapılabileceğinin bilgisini verdi.

UÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin ise çok anlamlı ve geniş katılımlı bir buluşma günü düzenlediklerini aktardı. SZÜ Eğitim Fakültesi Dekanı ve UÜ İlahiyat Fakültesi eski üyelerinden Prof. Dr. Ömer Özyılmaz da dostlukların günden güne daha da güçlendiğini ve her zaman bu şekilde sağlam arkadaşlıklar kurulması gerektiğini vurguladı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, konuşmasında çok zor şartlarda ve kıt imkânlarla yaşadıkları öğrencilik dönemlerinden bahsetti. Çepni, o dönemin ardından Bursa’dan ayrılsalar bile herkesin Bursa’nın hemşehrisi olduğunu kaydetti. Etkinliğin organizasyonunda büyük emekleri olan İşadamı Mükerrem Özdemir ise yoğun bir katılım olduğunu ve bundan sonra da her sene düzenlenmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Tüm katılımcılar İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen organizasyonun ardından Burfaş Kayhan Döner tesislerinde akşam yemeği yedi. Mezunlar Buluşması etkinliği, Emir Sultan’da içilen çayların ardından sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 5.586 - 0