Otomotiv sektöründe yeni işbirliği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), büyük önem verdiği Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gerçekleştirilen protokoller ile akademik ve bilimsel çalışmalar güç kazanırken, öğrenciler için de staj ve uygulama dersleri için yeni kapılar açılıyor.  

BUÜ, sektörün yenilikçi firmalarından Şahince Otomotiv Tic. ve San. A.Ş. ile işbirliği protokolü imzaladı. Ortak proje ve organizasyonların yapılmasını sağlayacak işbirliği sayesinde doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik staj yapma, personel istihdamı, uygulama dersleri ve mentörlük konularında karşılıklı destekler sağlanacak.

KARŞILIKLI DESTEKLER SAĞLANACAK

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Türkiye’nin en güçlü olduğu alanların başında otomotiv sektörünün geldiğine işaret etti. Toplum ile iç içe geçmiş bir üniversite modeli ortaya koyduklarını ve bu anlamda kampüsün kapılarını herkese açtıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversite-Sanayi işbirliği görüşmeleri kapsamında yüzlerce sanayici ve iş dünyası temsilcisiyle bir araya geldik. Ön planda olan ve isimlerini sıkça duyduğumuz girişimcilerimizin dışında bir de arka planda duran, ancak çalışmaları ile ülke ekonomisine ve halkına önemli girdiler sağlayan nice kahramanların olduğunu gördük. Yürüttüğümüz ikili diyaloglar sayesinde de işte o kahramanlarla tanışma fırsatı yakalamış oluyoruz. Şahince Otomotiv de bu firmalar arasında yer alıyor. Üretim kapasitesi, ürünleri ve yaptıkları çalışmalar ile ülkemize ve insanımıza büyük faydalar sağlıyor. Kendileri ile işbirliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Üniversitemize, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize katkı sunacaklarını biliyoruz. Bizler de firmamıza elimizden gelen desteği vermek için gayret edeceğiz. Birlikte kıymetli projelere imza atacağımıza inanıyoruz. İşbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“GELECEĞE DAHA SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ”

Protokole imza atan Şahince Otomotiv Genel Müdürü Özgür Şahin ise firma olarak üniversiteye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Teknolojinin sürekli geliştiğini ve iş dünyasının bu konuda asla geri kalmaması gerektiğini kaydeden Özgür Şahin; “Üniversite ile işbirliği yaparak akademinin ve bilimin desteğini arkamıza almış olacağız. Bugün bu protokole imza atacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizin ve kıymetli hocalarımızın katkıları ile geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Öğrencilerimize de elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Her zaman üniversitemizin yanında olacağız” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. Törende Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yazıcı, Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, birim sorumluları ve firma yöneticileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Şub-2023]

Haber Görüntüleme : 1.897 - 43