Yeşil Bursa’da Yeşil Sanayi İçin Örnek İşbirliği

 

Bursa’da sanayi kuruluşlarının sürdürülebilir ve çevreye duyarlı iş modelini geliştirmek için ‘Yeşil Büyüme Projesi’ni hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) liderliğinde, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve organize sanayi bölgelerinin katılımıyla ‘Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Türkiye’nin en önemli üretim başkentlerinden birisi konumundaki Bursa’da yeşil sanayiyi yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüren BTSO, Çevre Haftası’nda Türkiye’ye örnek bir işbirliğine imza attı. Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, UÜ ve Organize Sanayi Bölgelerinin destekleriyle ‘Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü’ gerçekleştirildi. Hilton Otel’de düzenlenen programa, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve 21 OSB’nin başkan ve yöneticileri katıldı.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, çevre kaygılarının her geçen gün arttığı dünyada sürdürülebilir bir dünya ve küresel iklim değişikliği tehdidine karşı birlikte hareket ederek, çözüm aradığını hatırlattı. Bursa iş dünyası olarak bu vizyonla harekete geçirilen Yeşil Büyüme Projesi kapsamında tüm sanayi kuruluşlarını kapsayacak bir protokolle Türkiye’yi hedeflerine taşıdıklarını hatırlatan Burkay, Bursa’nın çevreye duyarlı büyümesine öncülük etmek adına sanayi bölgeleriyle birlikte Türkiye’deki ilk kez böyle bir protokole imza atıldığını söyledi.

BURSA’DA YEŞİL SANAYİ DUYARLILIĞI ARTIYOR

İbrahim Burkay, Türkiye’de zenginliğin üretildiği merkez konumudaki Bursa’nın ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasında büyük rol üstlendiğini kaydetti. “Her projenin merkezinde insan unsuru olmalıdır” diyen Burkay, çevreci üretime BTSO Yeşil Büyüme Projesi ile liderlik ettiklerini kaydetti. Başkan Burkay, “Kentin ortak aklını harekete geçirmek amacıyla Çevre ve Temiz Üretim Konseyi’mizi oluşturduk. Çevre ve temiz üretim konusunda yerel strateji belgesi olarak hazırladığımız raporumuzu kamuoyu ile paylaştık.  Enerji verimliliği merkezimizi Bursa’ya kazandırdık. Çevreyi koruyan, yeşil büyümeyi öne çıkaran verimli bir sanayi modelini  odamızın koordinatörlüğünde hayata geçirdik. Gelecek nesillerin ihtiyaçlarını tehlikeye atmaksızın sürdürülebilirlik yaklaşımı ile enerjiyi verimli kullanmanın, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin ve temiz üretim teknolojilerine geçiş yapmak için gerekli çalışmaların yapılmasında işbirliği çok önemli. Bu önemli projeye destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkan Burkay, Antalya Valiliğine atanan Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun görev süresi boyunca Bursa’ya değer katan birçok projenin altına imza attığını kaydederek, “Birlik ve beraberlik içerisinde kentimizde örnek bir sinerji oluşturan sayın valime yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Bursa sizi unutmayacak” diye konuştu.

“BU SİNERJİ KENTİMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK”

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, protokolün sanayide çevre bilincinin güçlenmesine büyük bir katkı sunacağını ifade ederek, “Bu  protokol aynı zamanda bir irade beyanıdır. Bursa yeşil büyüme konusunda ‘biz hazırız’ diyor. Şehrin ortak sorunlarına ortak irade koyma çabası çok anlamlı. Bu sinerji kentimizi geleceğe taşıyacaktır. Bursa’da güzel günlerimiz oldu. Bu çalışma ortamını sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇEVRE DUYARLILIĞI GÜÇ KAZANDI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye duyarlı her adıma destek verdiklerini ifade ederek, “Günümüzde en önemli konu çevredir. Bugün de çevre haftasının ilk günü. Güzel bir protokole imza attık. Bizlere emanet olan temiz çevreye sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bursa, bu konuda duyarlı bir şehir. Bu protokol de bu çevre duyarlılığına güç katacaktır” dedi.

BURSA’NIN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ İMZALAR ATILDI

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa’nın geleceğinin şekillenmesinde kentin tüm dinamiklerinin büyük bir dayanışma içinde olduğunu dile getirerek, “Birlikte çalışmayı başaran şehir dinamikleri, yarınlara yeşil çevre bırakabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Çevreyi tahrip etmeden ekonomiyi geliştirmek için şehrin dinamiklerinin ortak akılla hareket etmesi büyük önem taşıyor. Üniversite olarak sanayinin çevreye duyarlı bir şekilde büyümesine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman destek vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Başkan Altepe, Başkan Burkay ve Rektör Ulcay ‘Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü’ne imza attı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 2.352 - 0