Biyoloji Topluluğu'ndan “kök hücre” sempozyumu

 

Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Topluluğu öğrencileri,  kök hücre konusunda güncel bilgileri uzmanlarından öğrenmek amacıyla sempozyum düzenledi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Kök Hücre Biyolojisi ve Güncel Yaklaşımlar”  sempozyumuna, Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre Anabilim Dalından Doç. Dr. Yusufhan Yazır, Yrd. Doç. Dr. Gülçin Gacar, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Duruksu ve Dr. Adem Aydın konuşmacı olarak katıldı. Kök hücrenin günümüzdeki öneminin ele alındığı sempozyumda,  Doç. Dr. Yusufhan Yazır “Kök Hücreye Güncel Yaklaşımlar”, Yrd. Doç. Dr. Gülçin Gacar  “Kök Hücrede Karakterizasyon Yöntemleri”,  Yrd. Doç. Dr. Gökhan Duruksu “Erişkin Kök Hücreler Aracılığı ile Gen Tedavisi Yaklaşımı”, Dr. Adem Aydın da “Klinikte Kök Hücre Uygulamaları” konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Biyoloji Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Sibel Taş Işık, Biyoloji Topluluğunun 2008 yılından bu yana beş Ulusal Biyoloji Kongresi ve dört sempozyum düzenlediğini belirterek,  özellikle biyoloji eğitimi gören her öğrencinin düzenlenen bu etkinlikler sayesinde biyoloji alanında yapılan yeni çalışmalar hakkında gelişmeleri takip ettiğini ve mezun oluncaya kadar ilgi alanlarını belirleme şansı yakaladığını söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 3.220 - 0