ULUTEK, Afrika teknokentlerine örnek olacak

 

Türkiye’nin önemli teknokentleri arasında yer alan Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK), Afrika teknokentlerinin gelişmesinde de öncü rol oynuyor.

ULUTEK imzalanan protokol sayesinde Sudan Khartoum Afrika Teknokent ile bilgi alışverişinde bulunacak ve ULUTEK yöneticileri deneyimlerini Afrikalı meslektaşları ile paylaşacak. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık ve Afrika Khartoum Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Osama A. Rayis arasında imzalanan ve gelecekte anlaşmaya dönüştürülmesi planlanan 5 yıllık protokole göre taraflar bilim, teknoloji, Ar-Ge, teşvik, yenilik programları konularında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacaklar.

İŞBİRLİKLERİ DEVAM EDECEK

Rektörlük makamında düzenlenen protokol töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak bilgi ve deneyim paylaşımını hedefleyen her çalışmanın içerisinde yer almaya özen gösterdiklerini söyledi. Özellikle kendi deneyimlerinden yararlanmak isteyen ülkelerden gelen talepleri geri çevirmediklerini vurgulayan Rektör Ulcay, “Afrika ülkeleri ile daha önce de farklı alanlarda protokollerimiz oldu. Bundan sonra da olmaya devam edecek. Bizlerin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak isteyen ülkelere kapımız açık. Karşılıklı işbirliği çerçevesinde biz deneyimlerimizi aktarıyoruz. Sudan Khartoum Teknokent yöneticileri de ULUTEK’in deneyimlerinden faydalanmak istediklerini bize ilettiler. Bizler de seve seve kabul ettik. Protokolden sonra karşılıklı bilgi paylaşımında bulunacağız. 5 yıl sürecek ve daha sonra anlaşmaya dönüştürmeyi planladığımız protokolün taraflara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ULUTEK KENDİSİNİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık ise; “Türkiye’nin 20. teknoloji geliştirme bölgesi olarak kurulan ULUTEK, kısa zaman içerisinde ülkenin önemli merkezlerinden birisi haline geldi. Üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinde işbirliğini sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda firmalarımıza Ar-Ge ve ileri teknoloji anlayışını yerleştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Ülkenin ihracat hedefleri doğrultusunda hareket eden ve her geçen gün kendini geliştiren bir bölgeyiz. Teknolojiyi hedef edinen ve bilgi paylaşımında bulunmak isteyen her ülkenin işbirliği çağrılarına açığız. Sudan Khartoum Teknokent yöneticileri ile bundan sonraki süreçte işbirliği yapmak ve deneyimlerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyacağız” diye konuştu.

 Sudan Khartoum Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Osama A. Rayis de Uludağ Üniversitesi’ne ve ULUTEK yöneticilerine işbirliklerinden dolayı teşekkür etti. Türkiye’nin kendileri için rol model olmaya devam ettiğini vurgulayan Teknokent Genel Müdürü Rayis, yapılan işbirliği protokolü ile kendi teknoparklarının da kısa zamanda ciddi mesafeler kat edeceğine inandığını söyledi.

Protokol töreninde Rektör Danışmanları Prof. Dr. Tayyar Arı ve Prof. Dr. Aslı Hockenberger de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 2.689 - 0