Marka yaratıp sektöre tanıtarak mezun oldular

 

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı son sınıf öğrencileri, bitirme projeleri kapsamında yarattıkları markalarıyla kendilerini reklam sektörüne tanıttı. Reklam sektörünün temsilcilerinden ve hocalardan oluşan jüri, markaları isminden logosuna, kurumsal çalışmalarından ambalaj çözümlerine, reklam uygulamalarından promosyon ürünlerine kadar değerlendirdi.  Jüri, tek tek dolaştığı stantlarda, yöresel ürün markası “Yüno El Örgü Yünleri”ni birinciliğe layık gördü.

İki yıllık eğitimini tamamlayan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı öğrencileri, reklam ve tanıtım sektörünün ara elemanı olmaya hazır olduklarını, yarattıkları ve tanıttıkları markalarla gösterdi.

Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Sağocak’ın yürütücülüğünde gerçekleşen projelerde bu yıl da Bursa Reklamcılar Derneği aracılığıyla Bursa’daki önemli ajanslarla işbirliğine gidildi, her grup, bir ajansın koçluğunda bitirme projelerini geliştirdi. Öğrenciler bu yıl ayrıca, marka tanıtımlarının bir ayağında bir sosyal sorumluluk projesi de üretti.

UÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, bu yıl 13. dönem mezunlarını veren programın, grafik uygulamalar konusunda yetkin ara eleman yetiştirdiğini ve aynı zamanda tasarım, reklamcılık, ambalaj, illustrasyon, web uygulamaları, dijital fotoğrafçılık, gibi pek çok alanda da teorik bilgi ve pratik beceriyle donatıldığını söyledi.

Karahan, Bursa, ilçeleri ve yakın illerin grafik sektöründeki eleman ihtiyacını gideren mezunların reklam ajanslarında, matbaalarda, yayınevlerinde, gazete ve dergilerde, fotoğraf stüdyolarında,  görsel iletişim alanında hizmet veren her türlü medya ortamında çalıştığını kaydetti.

Bölüm hocaları ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri, 14 proje arasında değerlendirme yaptı. Değerlendirmeler sonunda en yüksek nota göre sıralama şöyle oldu:

1-Yüno el örgü ipleri

2-Harmanyolu baharat

3-Ünido dondurma

4-Bukalemun Boya

5-Teana detoks çayı

6-Afilli çorap 

7-Bulça Tohum

8-Almondi bademli çikolata

9-Haki erkek bileklikleri

10-Capsulen kahve

11-Osmacuun (Osmanlı macunu)

12-Lezital domates sosları

13-Komfesto (Komposto)

14-A’zam dibek kahve

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : 3.529 - 0