ULUTEK, bu yaz kapılarını çocuklara açıyor…

 

Görükle Yerleşkesinde faaliyet gösteren Uludağ Üniversitesi ve BTSO’ nun ortak iştiraki ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi, "ULUTEK MAKER ÇOCUK" projesi ile çocukları yaz döneminde bilim, teknoloji ve yazılım alanında geliştirecek.

Bursa’nın teknoloji geliştiren ve üreten bölgesi olarak faaliyet gösteren ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi, "ULUTEK MAKER ÇOCUK" projesi ile eğitime katkı sağlıyor. 

Gelişmiş eğitim materyallerinin kullanılacağı ve profesyonel eğitimcilerin yer alacağı “ULUTEK MAKER ÇOCUK” 2016 YAZ PROGRAMI, 20 Haziran - 26 Ağustos tarihleri arasında 5 farklı atölye çalışması ile başlıyor. Program kapsamında 8 ila 15 yaş arası 100-120 öğrenciye bilim, teknoloji ve yazılım alanında eğitimler verilecek.

Robotik, elektronik, yazılım, 3D tasarım, arduino alanlarında eğitimler düzenlenirken proje kapsamında çocuklar uygulama yaparak teknoloji alanında tüketici kalmak yerine, üretici konumda yer alacak.

HER ÖĞRENCİ YAPARAK-YAŞAYARAK ÖĞRENİR

“Proje ile üreten, paylaşan, farkı kullanan ve kodlayan bireyler yetiştiriyoruz” diyen Proje Koordinatörü Burçin ERTÜRK, "Program boyunca uygulamalı atölye çalışmaları ile çocuklarımızın robotik-elektronik-yazılım-3D tasarım-arduino alanlarında gerekli bilgi birikimine sahip olup kendi özgün projelerini geliştirmelerini sağlanacak. Robotik atölyesinde her ders farklı bir robot projesi, elektronik atölyesinde belli temalı devreleri, yazılım atölyesinde bilgisayarın çalışma ve programlama mantığını ve kodlamayı, 3-D tasarım atölyesinde 3-D yazıcıdan çıktı alabilecekleri ürünleri tasarlamayı, arduino atölyesinde belirlenen projeleri yapma ve bu konularda donanımlı hale gelme imkânı elde edecekler. İşini yaparken zevkle çalışan, iş yetkinliğine sahip, keşfeden ve paylaşan genç nesiller için bu yaz kapılarımızı Maker Çocuk Hareketi ile çocuklarımıza açıyoruz’’ dedi.
 

“ULUTEK MAKER ÇOCUK” 2016 YAZ PROGRAMI’NIN 10 günlük program ücreti 500 TL olup, ULUTEK firmalarına yüzde 20 indirim uygulanacak. Öğrenciler www.ulutekmakercocuk.com adresinden ön kayıt yaptırabilecek.

NEDEN ‘MAKER ÇOCUK’?

Bundan 20 yıl öncesine  kadar günümüzde popüler olan mesleklerin çoğunun adı bile henüz konmamıştı. Yeni teknoloji alanlarda çalışan mesleklerin hiçbiri geçmişte tanımlanmamış ve akademik unvandan geçmemişti. Ne Nanoteknoloji Mühendisleri, ne Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendisleri, ne Bioyakıt Ürün Geliştirme Müdürleri, ne Bilgi Teknolojileri Danışmanları, ne Web Tasarımcılar, ne Sosyal Medya Yöneticileri, ne Mobil Yazılım Uzmanları, bloggerler vb. meslekler vardı.

Günümüzden 15-20 yıl sonra  ise mevcut mesleklerin belki yarısı kaybolacak,  yerine  hiç tanımını bile bilmediğimiz teknolojiler ve bunları kullanan işler ortaya çıkacak. Gelişen yeni yüzyıl teknolojisi ile popüler olacak meslekleri, bugünden öngörmek oldukça zor. Ancak önümüzdeki döneme ilişkin herkesin üzerinde mutabık olduğu bir husus var ki  o da teknoloji, dijitalleşme ve kodlama becerisinin rekabet ve verimliliği arttırması yönünde olacağı. Teknolojiyi kullanan, dijitalleşme birikimi ve kodlama becerisi yüksek bir bireyin hangi mesleği seçerse seçsin, kariyerinde diğer meslektaşlarına göre ön alması kuvvetle muhtemel olacak.

Bu yüzden bizler teknolojinin yanında çocuklarımız için artık kaçınılmaz hale gelen programlamanın temelini almanın da oldukça önemli olduğuna inanıyoruz.  Bu konuda sevindirici olan şudur ki; bilgisayar kodlama derslerinin önemi fark edilerek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilkokullarda ders müfredatına alınması için çalışmalar başlatılmış olması. İlki ile başlangıcını yaptığımız programımızı geliştirerek, daha sonra vereceğimiz eğitimler ile yazılıma ilgi duyan çocuklarımızın; ilk aşamada programlayıcı (CODER), daha sonra uygulayıcı (MAKER) ve en sonunda da sorgulayıcı, farklılaştırıcı (HACKER) aşamalarına gelerek yeni teknolojileri en iyi ve en doğru şekilde kullanabilecek bireyler haline gelmelerini hedefliyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-May-2016]

Haber Görüntüleme : 2.241 - 0