4. OSB Çevre Zirvesi başladı

 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen OSB Çevre Zirvesi’nin 4. sü Bursa Crown Plaza Otel’de başladı.

Törene Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, organize sanayi bölgesi yöneticileri ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmalarında söz alan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dünyanın 10 ekonomisi arasında yer almak isteyen Türkiye’nin bu vizyonu yatırım ve üretim ile yakalayabileceğine dikkati çekti. Üretimin de çevreyi kirletmeden olması gerektiğini vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, gelecek nesillere mirasın en iyi şekilde bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

KENT DİNAMİKLERİ İLE ORTAK BİR STRATEJİ OLUŞTURULMALI

Kazanırken kaybetmemek için çevre-insan odaklı şehirleşme ve sanayileşmenin büyüme anlayışının temelini oluşturması gerektiğini belirten Ulcay; “Doğal kaynakların sınırlı olmasıyla beraber, sürekli artan dünya nüfusu ve tüketim oranları doğrultusunda çevre problemleri ve yönetimi gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Çünkü Türkiye’nin eşsiz zenginliklerini ve değerlerini koruyarak, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda insanlarımıza kaliteli bir yaşam sunmak ve sağlıklı kentler oluşturmak ana hedefimiz olmalıdır. Bu ülkenin sanayicileri, bilim insanları ve yöneticileri olarak elbirliğiyle her yönden kalkınmış, altyapı sorunlarını çözümüş, doğal zenginliklerini korumuş bir ülke oluşturmak ortak görevimizdir. Bunu gerçekleştirebilmek için kurumlar olarak stratejik planlamalar yapmalıyız. Ancak bir şehirde bu planlar hazırlanırken şehir dinamiklerinin birbirleri ile ortaklık ederek, görüş alışverişinde bulunarak bu stratejileri oluşturmak zorundadır” diye konuştu.

ULCAY: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Rekabet gücü yüksek bir Bursa ve Türkiye için üniversite olarak ellerini taşın altına koyduklarını söyleyen Ulcay, konuşmasına şöyle devam etti: “Çevre bilincinin geliştirilmesi ve sorunların çözümüne katkı sağlanması konusunda Çevre Mühendisliği Bölümümüz başta olmak üzere, Uludağ Üniversitesi olarak ilgili birimlerimizle aktif bir rol üstlendik. Üniversite olarak yeni vizyonumuzla; sahip olduğumuz bilgi ve akademik birikimimizle Bursa’mız ve ülkemiz için daha yüksek katma değer sağlamak kararlılığımızı ve bu noktada iş dünyamızın her zaman yanında olacağımızı buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Sanayi ve ihracat kenti ve OSB’ler başkenti Bursa’da böyle önemli bir zirveye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğumuzu belirterek, zirvenin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından katılımcılar otel lobisinde çok sayıda firma tarafından açılan stantları gezdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-May-2016]

Haber Görüntüleme : 2.302 - 0