Öğrenci projeleri görücüye çıktı

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri hazırladıkları bilimsel projeleri Yılsonu Öğrenci Projeleri Şenliği’nde tanıttı.

UÜ Teknik Bilimler MYO tarafından 23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Yıl Sonu Öğrenci Projeleri Şenliği'nin ikinci gününde yüksekokul programları öğrenci projeleri fuarı açıldı. Fuarda kurulan stantları Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve akademisyenler ziyaret etti.

Kurulan stantları gezen ve öğrencilerden projeler hakkında bilgiler alan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni ve talep görecek her türlü projeye destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) aracılığı ile üniversite içerisinde üretilen ve katma değeri olan projeleri pazara sunduklarını vurgulayan Rektör Ulcay;

“Uludağ Üniversitesi olarak her alanda Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bilimsel projeler alanında da performansımızı arttırarak, hem sıralamalardaki yerimizi yukarıya taşıyacağız hem de ülkemize ve kentimize daha fazla değer üretme görevimizi yerine getireceğiz. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizi de bu anlamda yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. 3. Nesil Üniversite vizyonu gereği üniversitemizin her kurumunda katma değer üreten ve ürettiklerini gelire dönüştüren, sanayi ile iç içe bir eğitim kurumu oluşturmayı hedefliyoruz. Bugün öğrencilerimizin hazırlamış oldukları projelerin başarısını görünce de bu hayalimizin hiç de imkansız olmadığını görüyoruz. Yeni dünya düzeni içerisinde ekonomiye katkı koyacak her türlü fikre, bilgiye ve üretime sonuna kadar destek vereceğimizin de bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİ PROJELERİ FUARI’NDA NELER VAR?

Fuarda sergilenen bazı projeler şunlar: Tarım Makineleri Programı öğrencilerinin Güneş ve Rüzgar tribünleri uygulamaları, Makine Programı öğrencilerinin tasarım uygulamaları, Elektronik Teknolojisi öğrencilerinin ultrasonik radar projesi, Elektrik Programı öğrencilerinin kamera sistemleri ve güneş enerjili otomobil projeleri, Mekatronik Programı öğrencilerinin robotik uygulamaları ile oyun tasarımları, Endüstriyel Kalıpçılık Programı öğrencilerinin saç metal kalıp ve plastik enjeksiyon projeleri, Bilgisayar Teknolojisi Programı öğrencilerinin geliştirdikleri yazılımlar, Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin konserve ve turşu projeleri, Süs Bitkileri ve Yetiştiriciliği Programı öğrencilerinin ürettikleri bitki projeleri.

Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin yaptığı tasarımlar da etkinlikte bir sergi olarak sunuldu. Bu sergide yer alan 60 adet tablonun yapımında tekstil artık malzemelerinin yanında deri, ipek kozası ve keçe gibi unutulmaya başlamış Bursa'ya özgü dokular da kullanıldı. Başta mozaik olmak üzere farklı teknikler kullanılarak yapılan tasarımlarla öğrencilerin tasarım ve uygulama yeteneklerini geliştirip görsel objeler oluşturmaları sağlanıyor. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-May-2016]

Haber Görüntüleme : 2.566 - 0