Öğrencilerin ürettiği peynir, dondurma ve döner görücüye çıktı

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ)Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, yıl boyunca öğrendikleri bilgiler doğrultusunda ürettikleri ürünlerini düzenledikleri şenlikte tanıtarak konuklara ikram etti.

UÜ Teknik Bilimler MYO öğrencileri, ürettiklerini 23-26 Mayıs günlerinde düzenledikleri şenlikte görücüye çıkarıyor. Şenliğin ilk gününde Gıda İşleme Bölümü Süt, Gıda ve Et Teknolojisi programlarında okuyan öğrenciler, kendi ürettikleri süt ürünleri ve döneri tanıttılar. Şenliğe katılan Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam, dekanlar, MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Veteriner Hekimler Odası Bursa Şube Başkanı Sinan Sağlam ve Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Serkan Durmuş, öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve personel, öğrencilerin ikram ettiği ürünleri başarılı bularak beğenilerini ifade etti.

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, uygulamalı eğitimi fiili olarak hayata geçirme hedefini yerine getirirken, öğrenciyle etkileşimi artırmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Karahan, bu yıl ilk kez düzenledikleri şenlikte, eğitimin odağına koydukları öğrencinin ürünlerini tanıtırken aynı zamanda eğlenmesini de hedeflediklerini kaydetti.

Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, son sınıfta okuyan öğrencilerin her birinin kendi fikirlerini katarak yöresel kaşar ve peynirler ile dondurma ürettiğini, bunları da şenlikte konuklara ikram ettiğini söyledi.

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Nalan Çırak, öğrencilerin sardıkları tavuk döneri özel baharatlarla hazırladıklarını, her şeyi doğal kullandıklarını belirterek mezuniyete hazırlandıklarını ifade etti.

UÜ Teknik Bilimler MYO’nun tüm programları ürettikleri ürünleri dört gün sürecek şenlikte tanıtacak. Teknik Bilimler MYO bahçesinde yapılan şenlikte, tanıtımlar, yarışmalar, oyunlar ve konserler yer alacak. Etkinlik, su savaşları ile sona erecek. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-May-2016]

Haber Görüntüleme : 3.966 - 0