Otomotivde yeni vizyon belirleniyor

 

Otomotiv sektörüne yeni vizyon oluşturmak amacıyla Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv ve Makine Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen 8. Otomotiv Teknolojileri Kongresi “OTEKON-2016” başladı.

Bursa Sheraton Otel’de yapılan etkinliğin açılışına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferruh Öztürk, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Recep Yamankaradeniz, Beyçelik-GESTAMP CEO’su Baran Çelik, Otomotiv Sanayi Derneği Genel Sekreteri Osman Sever, sektör temsilcileri ve akademik personel katıldı.

YERLİ ARAÇ İÇİN ÜNİVERSİTELER VE SEKTÖR İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Açılış töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay,  otomotiv sektörünün birçok sektörü etkileyen,  Ar-Ge faaliyetlerini tetikleyen, istihdam ve ekonomiye katkı sağlayan katma değeri çok yüksek bir sektör olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Ulcay “Türkiye de yerli araç üretimine yönelik, tasarım ve imalat çalışmaları hükümetimizin liderliğinde başlatıldı ve yerli hibrid aracın seri imalatına 2019 yılı hedef olarak belirlendi. Yerli araç üretiminin desteklenmesi için Ar-Ge çalışmalarının üniversiteler ve sektör işbirliği içinde hareket etmesi gerekir. Yerli araç tasarımı, üretimi ve Yenişehir’de kurulan Otomotiv Test Merkezi için yeni gelişmeler yakın gelecekte Bursa’mızın ve Türkiye’mizin otomotiv alanında kaliteli eğitim almış yeni mühendislere gereksinim duyacağını ortaya koymaktadır. Bu nedenle Uludağ Üniversitesi olarak Bursa’da ve bölgemizde yer alan otomotiv sanayine vermekte olduğumuz desteği artırmak, tasarım, üretim ve teknoloji geliştirme temelinde Ar-Ge çalışmalarını desteklemek için otomotiv programlarında araştırma alt yapısını geliştirmeye devam etmekteyiz” dedi.

GENÇLERİMİZ YAZILIM VE DONANIM ALANINDA ÇOK İYİ EĞİTİLMELİ

Beyçelik – GESTAMP CEO’su Baran Çelik törende yaptığı konuşmada 2000’li yılların başından beri otomotiv sektörünün Türkiye’nin bir numaralı ihracatçı sektör olduğunu belirterek “Sürdürülebilir büyüme için yeni pazarlara açılmak şart. Avrupa ülkelerindeki çift haneli büyüme yüzdelerine Afrika ülkeleri de dahil oldu. Pazar çeşitlendirmesi açısından bu artış önem taşıyor. Dünya 4. Endüstri devrimini konuşuyor. Türkiye’de alt yapısı ile bu devrimde oyuncu konumunda yer almalı. Sanayi-4.0 yüksek nitelikli insan gücüne ihtiyacı doğuracak. Dijital eğitim konusunda üniversitelerimiz bu noktada çok önemli rol oynayacak. Gençlerimiz yazılım ve donanım alanında çok iyi eğitilmeli” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DÜNYA’DA AR-GE HARCAMASINA EN FAZLA PAY AYIRAN ÜÇÜNCÜ ÜLKE

Otomotiv Sanayi Derneği Genel Sekreteri Osman Sever, yaptığı konuşmada sattığımız her 100 araçtan 76’sının Avrupa ülkelerine gittiğini belirterek “Türkiye’de 25 tane Ar-Ge merkezi var bunun 76 tanesi Otomotiv Ar-Ge merkezi bu sevindirici bir tablo. Türkiye Dünya’da Ar-Ge harcamasına en fazla pay ayıran üçüncü ülke bu bizim ihracattaki durumumuzu ve Ar-ge merkezlerine olan ihtiyacımızı etkiliyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TOFAŞ Ar-Ge Müdürü Erhan Küçüksüleymanoğlu  moderatörlüğünde Oyak Reanult Teknik Direktörü Murat Taşdelen, Ford Otosan Mühendislik Direktörü Ergün Güraslan, Tofaş Ar-Ge Direktörü Filippo Sesia sektörle ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, firma stantlarını gezerek  incelemelerde bulundu.

8. Otomotiv Teknolojileri Kongresi “OTEKON-2016” 24 Mayıs 2016 (yarın) tarihinde sona erecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2016]

Haber Görüntüleme : 3.116 - 0