Bursa dünyaya ilahiyatçı yetiştiriyor

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ‘Bursa Dünyaya İlahiyatçı Yetiştiriyor’ adlı programın 5'incisini başarı ile düzenledi.

Dünyanın 70 farklı ülkeden 800 civarında öğrenciyi misafir eden UÜ İlahiyat Fakültesi, her yıl geleneksel olarak organize ettiği programı bu yıl da yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi.

Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdullah Güdendede, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse Bursa, Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Efendioğlu, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Mücahit Alkan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin, İlahiyat Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, işadamları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Üniversite yönetimi, Bursa protokolü, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımı ile düzenlenen programın açılış konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gören misafir öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, sema gösterileri, şiirler, hatıralar ve geldikleri yöreleri yansıtan birbirinden ilginç gösteriler sundular.

Programda farklı ülkelerden öğrencilerin okuduğu şiirler, tiyatro gösterileri, Endonezyalı öğrencilerin ‘Saman Dansı’, aralarında Afrikalı bir öğrencinin de olduğu Türkmenistanlı öğrencilerin ‘Türkmen Dansı’, Afrika’daki klasik medrese eğitimini konu alan ‘Makaranta’ adlı gösteri, Somalili öğrencilerden Bursa’ya mahsus olan ‘Kılıç kalkan’ gösterisi, Bursa İlahiyat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sporcularının gösterileri, Hz. Peygamber aşkını ve hasretini ifade eden anlatı, gazel ve dua ile sona eren gece, izleyicilerin büyük takdirini kazandı.

Gecede katılan farklı kesimden vatandaşlar İlahiyat Fakültesi hakkındaki düşüncelerini ifade ettiler. Özellikle konuk öğrencilerin Türkiye ve Türk Halkı hakkında söyledikleri izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Gecede, Bursa İlahiyat Vakfı’na katkılarından dolayı Halil Atalay, Kadir Oruç, Eyüp Otman, Salih Bahadır, Murat Demir, Mustafa Yavuz, Şükrü Köse ve Mustafa Gürses’e plaket verilerek teşekkür edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2016]

Haber Görüntüleme : 3.507 - 0