Öğrenci Toplulukları Zirvesi sona erdi

 

Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı ve 47 farklı üniversitenin öğrenci topluluk başkanlarının katıldığı, Avrupa Birliği (AB) Yapılandırılmış Diyalog Eylem 3 Projesi kapsamında düzenlenen ‘Öğrenci Toplulukları Buluşuyor Zirvesi’ düzenlenen bir tören ile sona erdi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 17-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen zirvenin kapanış törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, dekanlar, akademisyenler, personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ULCAY: FARKLI FİKİRLER ÜLKENİN GELİŞMESİ İÇİN BİR ZENGİNLİK KAYNAĞI

Zirvenin kapanış töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin topluluk olarak yaptıkları çalışmalardan da ders almaları gerektiğini vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, “Toplumda kaybettiğimiz unsurlardan bir tanesi de beraber iş yapabilme yeteneğimizdir. Peki, bunu neden kaybettik? Eğer bir toplum güven duygusunu kaybederse o zaman bencilleşmeye başlar. Beraber, ortaklaşa iş yapma güdüsü ortadan kalkar. Üniversitelerde öğrencilere ders verirken, onları topluma katma değer üretmesi konusunda geliştirmek için ders dışında farklı alanlara da yönlendirilmesi gerekiyor. O yüzden bizler topluluklara önem veriyoruz. Farklı görüşlere sahip olabilirsiniz. Her türlü farklı fikir ülkemiz ve sizlerin gelişmesi için bir zenginliktir. Tartışma kültürünü de öğrenmemiz gerekiyor. Peşin hükümlü olmamalıyız. İşbirliği yapabilmemiz için zincirin halkalarını birbirine sağlam kilitlememiz gerekiyor. Toplumun ileriye gitmesi için en büyük önceliğimiz birbirimize güvenmemiz ve ortak çalışma kültürünü geliştirmemizdir” diye konuştu.

DİYALOĞA AÇIK VE ÖNYARGISIZ BİR TOPLULUK

Yeni neslin özgüven sahibi olması gerektiğinin altını çizen Rektör Ulcay, konuşmasına şöyle devam etti: “Özgüvenin yolu da bilgiyle donanımından geçiyor. Bilgisiz olduğunuz zaman korkak olursunuz. Hazırlıklı ve donanımlı olmanız gerekiyor. Sizler artık mezun olma potansiyeli olan gençlersiniz. Eğitim hayatında yaptığınız yanlışlıklar size olumlu olarak dönebilir, ancak iş hayatında yapacağınız bir yanlış o işinizi kaybetmenize neden olabilir. Onun için sizlere işbirliği kültürü ile kendinize ve topluma faydası olacak işlerin içerisinde olmanızı tavsiye ediyorum. Kendinize hedef koyun. Ülkeme katma değer sağlayacağım deyin. Hepinizde bu potansiyel var. Sizlere çok büyük vazifeler düşüyor. Toplulukları ideolojik kaygı ile değil, ülkesine ve üyesine katkı koyan gruplar olarak yürütün ve hepiniz de bu anlayış içerisinde çalışın.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da gençlerin üniversitede teorik bilgi anlamında en kaliteli eğitimi aldıklarını vurguladı. Gençlerin öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökmeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Vekili Karlık; “Sosyal hayatta sorgulayıcı bireyler olmanız gerekiyor. Bilinçli ve hedefe yönelik arzulu gençlerin yetişmesini istiyoruz. Üzerinizde çok fazla yük var. Bizler de bunun bilincindeyiz. Her türlü olanağa sahipsiniz. Bu imkanları en iyi şekilde kullanın. Geleceğimiz sizin ellerinizde, inşallah sizler çok daha iyi noktalara getireceksiniz” şeklinde konuştu.

Kapanış konuşmalarının ardından katılımcılara proje kapsamında gerçekleştirilen eğitimler ve zirve oturumlarından hazırlanan kısa bir görsel sunumlar izlettirildi. Proje sonunda zirveye katılan öğrenci topluluklarının hazırladığı deklarasyon okundu.

YEREL YÖNETİCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Zirvenin son kısmında Uludağ Üniversitesi Proje Topluluğu tarafından spor, kültür-sanat, dahil etme, insana değen projeler ve gençlik kategorilerinde ödüller dağıtıldı. UÜ Spor Ödülü bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. UÜ Kültür-Sanat Ödülünü ise Yıldırım Belediyesi aldı. UÜ Dahil Etme Ödülü’nü Ardahan Üniversitesi’nin aldığı zirvede UÜ Gençlik Ödülü de Çelebi Mehmet Gençlik ve Spor Kulübü’ne verildi. UÜ İnsana Değen Projeler Ödülü ise Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu’nun oldu.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve beraberindekiler daha sonra Mete Cengiz Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda açılan üniversite stantlarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2016]

Haber Görüntüleme : 2.247 - 0