Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirme çalışmasında Bursa lider

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tarafından düzenlenen, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu (KÜSİ) 6. Koordinasyon toplantısı, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleşti. ULUTEK’in de aralarında bulunduğu KÜSİ Bursa ekibi, 81 il arasında en çok faaliyette bulunan grup olarak ilan edildi.

KÜSİ Bursa İl Temsilcisi ULUTEK Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık’ın da katılımcı olarak katıldığı toplantıda Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görevli KÜSİ Çalışma Grubu üyesi 96 öğretim elemanı ve özel sektör temsilcileri yer aldı.

Toplantının açış konuşmasını, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve KÜSİ Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bayram Şahin yaptı. Konuşmasında Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değinen Prof. Dr. Şahin, “Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan ve KÜSİ Çalışma Grubu’nun 6. Koordinasyon Toplantısı’nın verimli geçmesini umuyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversite-Sanayi Ortak Oturumu ile devam eden toplantının ikinci bölümünde ise ARGE-Yenilik ve Teknoloji Kavramsal Çerçeve, Avrupa İşletmeler Ağı Yapısı ve İşleyişi, KÜSİ Çalışmaları ve İyi Uygulama Örnekleri ve KÜSİ Çalışma Grubu Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi başlıkları altında sunumlar yapıldı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-May-2016]

Haber Görüntüleme : 2.317 - 0