Söylemlerimizdeki “40”ın sanata yansıması

 

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanları, Nazım Hikmet Kültürevi’nde farklı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı.

Resim, seramik, heykel ve sanatsal yerleştirmelerin yer aldığı sergide Doç. Gonca Erim, Yrd. Doç. Dr. Rasim Başak, Yrd. Doç. İsmail Tetikçi, Öğr. Gör. Güven Aktaş, Öğr. Gör. Alper Bilsel, Öğr. Gör. Dilek Bilhan, Öğr. Gör. Engin Korkmaz, Öğr. Gör. Aysun Yürekten, Öğr. Gör. Müge Gültekin, Okt. Rengin Solmaz Sönmez, Okt. Erkin Keskin, Okt.Aysun Diniz, Arş. Gör.Tuğba Gürkan Şenyavaş, Arş. Gör. Berna Coşkun Onan, Tülin Öztürk ve Mert Ünlüsoy’un çalışmaları bulunuyor.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Gonca Erim, 40’ın insan hayatında farklı bir yeri olduğunu belirterek, “40 yıl düşünsek aklımıza gelmezdi, kırık üzerine bu kadar düşünmek. Sürekli kırk sayısı aklımızda ve ağzımızda. Bir deli kuyuya taş attı, 40 kişi çıkaramadı. Bir kahve içtik kırk yıl hatırı kaldı. Hepimiz kırk yılın birer parçası olarak kendi eserlerimizi ortaya koyduk ve farklı disiplinlerle kırkı anlatmaya çalıştık” diye konuştu. 

 Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki sergi 12 Haziran’a kadar izlenime açık kalacak.

                SANATÇILARIN MANİFESTOSU

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-May-2016]

Haber Görüntüleme : 3.566 - 0