“Kanamayı Engelleyici Kıyafet” fikri öğrencilere ödül getirdi

 

 

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri Kürşat Gönen ile Hilal Melisa Nurkan, Tekstil İhracatçıları Birliği’nin organize ettiği, 8. UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi’nde sundukları “Kanamayı Engelleyici Kıyafet Tasarımı” fikri ile birinci oldu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) düzenlenen, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) 2009’dan beri organize ettiği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve BEBKA organizasyon ortaklığı, TÜBİTAK TEYDEB destekleri, yerli ve yabancı üniversite ve enstitüler işbirliği ile düzenlenen 8. UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi yapıldı.

8.Uluslararası AR-GE Proje Pazarı Meslek Yüksekokulları ve Meslek Liseleri Arası Proje Fikri Yarışması’na katılan 16 proje fikri arasından, İnegöl MYO Tekstil Teknolojisi ikinci sınıf öğrencileri Kürşat Günen ile Hilal Melisa Nurkan, Öğr. Gör. Dr. Mürüvvet Mangut ve Öğr. Gör. Neslihan Yürük danışmanlığında hazırladıkları "Kanamayı Engelleyici Kıyafet Tasarımı’’ proje fikri ile birincilik ödülüne layık görüldü. Komite tarafından birinci seçilen öğrencilere tabletleri, danışman akademisyenlere ise plaketleri Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından verildi.

İnegöl MYO Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mürüvvet Mangut; böyle önemli bir organizasyonda öğrencilerinin birinci olmasının kıvancını yaşadıklarını belirterek, bu tür organizasyonların hem bilimsel gelişmelerin takibi hem de gençlerin yarınlara dair planlarını oluşturmalarında teşvik edici olduğunu söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-May-2016]

Haber Görüntüleme : 2.975 - 0