UÜ’de Yükseköğretim Kurulu Kalite Güvencesi çalışmaları başladı

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın 23 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe soktuğu Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği gereği Uludağ Üniversitesi’nde kapsamlı bir kalite çalışması başlatıldı. 

Üniversitelerde kalite çıtasının daha da yukarılara çıkarılmasını hedefleyen yönetmelik çerçevesinde hareket etmeyi hedefleyen Uludağ Üniversitesi gerçekleştirdiği Senato toplantısında Kalite Komisyonu kurulmasının kararını aldı. Çalışmalarına vakit kaybetmeden başlayan Komisyon, her yıl geniş çaplı bir kalite raporu anlamını taşıyan ‘Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) da hazırlayacak.

ULCAY: KALİTE BİLİM TEMELLİ EĞİTİMİN KRİTİK EŞİĞİDİR

Konuyla ilgili açıklama yapan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite vizyonu ile üniversitede bilimsel üretimin niteliğini ve akademik eğitimin kalite çıtasını daha da yukarıya taşıyacak önemli reformlar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Bu amaçla Üniversite Senatosu tarafından Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği’nin 7. maddesi gereği iç ve dış değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmalarını yürütmek üzere Kalite Komisyonu kurulduğu bilgisini veren Rektör Yusuf Ulcay, şöyle konuştu:

“Tüm hizmet alanlarında olduğu gibi, kalite konusundaki faaliyetlerimize de tüm kesimlerin görüşleri ve katkıları ile Uludağ Üniversitesi’ni daha güzel yarınlara birlikte taşıyacağız. YÖK tarafından başlatılan kalite hareketini sonuna kadar destekliyoruz. Dünya ile yarışan ve bilim temelli eğitim veren üniversitelerin zemininin oluşturulması aşamasında kalite çalışmalarının da son derece hayati bir önem taşıdığına inanıyoruz. Bu kapsamda, Senatomuz tarafından Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği’nin 7. maddesi gereği iç ve dış değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmalarını yürütmek üzere Kalite Komisyonu kurma kararı aldık. Yükseköğretim kurumlarınca her yıl eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini ve bu kapsamda tanımlanan görev, yetki ve sorumluluklara ilişkin esasları düzenleyen Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) da hazırlanacaktır. Yürütülecek çalışmaların güncel olarak takip edilmesi adına bir web sayfası da oluşturulacak olup, üniversitemizin www.uludag.edu.tr sayfasından erişim sağlanarak Kalite Komisyonu üye listesine, kalite sürecinde yapılan çalışmalara, gerekli yönetmeliklere ve süreç içinde yapılacak duyurulara ulaşılabilecektir.”

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-May-2016]

Haber Görüntüleme : 3.243 - 0