BUÜ’lü doktora öğrencisine Jüri Özel Ödülü

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakli Multidisipliner Araştırma Ekibinde yer alan Tıbbi Biyoloji doktora öğrencisi Çağla Tekin, 14. Transplantasyon Kongresi’nde özel jüri ödülüne layık göründü.

Bu yıl 14.sü gerçekleştirilen Transplantasyon’22 Kongresi’nde Jüri Özel Ödülü olan ‘Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Genç Araştırmacı Ödülü’, Doktora öğrencisi Çağla Tekin, Doktora öğrencisi Melis Erçelik, Dr. Öğr. Ü. Seçil Aksoy, Yüksek Lisans öğrencisi Mine Çamlıbel, Yüksek Lisans öğrencisi Sena Ferah, Öğr. Gör. Dr. Fuat Aksoy, Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Prof. Dr. Berrin Tunca’dan oluşan araştırma ekibinin gerçekleştirdiği ‘Üç Boyutlu İn-Vitro Hepatoselüler Tümör Modelinde Oleuropein’nin Etkinliğinin Araştırılması’ başlıklı çalışmayı başarıyla sunan ve BUÜ Organ Nakli Multidisipliner Araştırma Ekibinde yer alan Tıbbi Biyoloji doktora öğrencisi Çağla Tekin’ e verildi.

Araştırmacı ekibin gerçekleştirdiği çalışmada antiproliferatif özelliğe sahip bir flovonoid olan Oleuropein’in Hepatosellüler karsinoma hücrelerinde hücre proliferasyonunu engelleyerek üç boyutlu in-vitro hepatoselüler tümör modelinde tümör hacmini küçülterek karaciğer transplantasyon alanında tümör boyutunun organ nakline hazırlanmasına yönelik çalışmalarda değerlendirilebilecek aday bir molekül olabileceği vurgulandı.

Haber Tarihi : [21-Eki-2022]