BUÜ’nün işbirliği ağı Southern Üniversitesi’ne uzandı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) uluslararasılaşma ağı büyümeye devam ediyor. BUÜ’nün Balkanlar, Orta ve Batı Avrupa ile Orta Asya başta olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinden 36 üniversite ile devam eden ikili anlaşma süreçlerine bir yenisi daha eklendi.

ABD’nin Louisiana Eyaletinin başkenti Baton Rouge’daki tek tarihi siyahi devlet üniversitesi olan Southern Üniversitesi yöneticileri BUÜ’yü ziyaret etti. Ziyaret heyetinde Louisiana Eyaleti Temsilciler Meclisi Milletvekili ve Uluslarası İlişkilerden Sorumlu Merkezin Dekanı Prof. Dr. Barbara West Carpenter; üniversitenin Türkiye özel temsilcisi ve Kampüs Globalizasyon Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Osman Kandara; Federal Bütçe Direktörü Huey Lawson; üniversitenin Türk Dili hocası ve “Study  Abroad in Turkey” programı yetkilisi Dr. Mehtap Kandara ile Uluslararası İlişkiler Merkezi’nden Dr. Nadia Gadson ve Christal Carroll yer aldı.

Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz tarafından kabul edilen heyet ile yapılan toplantıda üniversitenin resmi adının Southern Ziraat ve Makine Teknolojileri Üniversitesi olması hasebiyle özellikle Ziraat Fakültesi kapsamında işbirliği potansiyelinin yüksek olduğu ve bu alanda ortak çalışmalara gidilebileceği görüşüldü. ‘Study Abroad in Turkey’ programı kapsamında Türkiye ile yakın işbirliği içinde olduklarını belirten üniversite yetkilileri, Bursa Uludağ Üniversite ile işbirliklerinin Türkiye ilişkilerinin önemli bir ayağını oluşturacağını belirtti. Ayrıca üniversitede ‘Kritik Diller’ kategorisi altında Türkçe eğitime önem verildiği belirtilerek, BUÜ ile yapılacak işbirliğinin Southern Üniversitesi’nin çalışmalarına artı değer kazandıracağı vurgulandı.

BUÜ’nün benimsediği ‘öğrenci dostu üniversite’ ve ‘toplumla bütünleşmiş üniversite’ mottolarından oldukça etkilenen üniversite temsilcileri, ‘şehrin ortak aklı’ olma amacıyla sanayi, belediye ve toplumla ortak çalışan bu vizyonu kendi üniversitelerinde de gerçekleştirme düşüncesinde olduklarını belirtti.

Ziyaret toplantısı ikili işbirliği anlaşması (Memorandum of Understanding) imza töreni ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : 2.027 - 31