Eczacılık Günü unutulmadı

 

Türk Eczacılık Günü, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastane Eczanesi’nde kutlandı.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Merkez Eczanesi’nde gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Eray Alper, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam, Başhekim Prof. Dr. Yakup Canıtez, Eczaneden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Sertaç Yılmaz, Başeczacı Funda Alper, idari personel ve çalışanlar katıldı.

Törende konuşan UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başeczacısı Funda Alper, her yıl 14 Mayıs’da kutlanan Eczacılık Günü’nü kendi birimlerinde de kutladıklarını belirtti. Eczane birimlerinin 66 kişilik dev bir kadro haline geldiğini açıklayan Alper, “Hepimiz güzel bir organizasyon ve yapı içerisinde çalışıyoruz. En kaliteli şekilde hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Günde bin hastaya hizmet veriyoruz ve o hastalarımıza ilaç ulaştırıyoruz. Emeği geçen tüm dostlarımıza, bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan üniversite yöneticilerine ve personelimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez ise yaptığı konuşmada benzer hastanelere oranlara çok daha iyi durumda olduklarının altını çizdi. Organizasyon, alt yapı ve hizmet kapasitesi olarak çok daha iyi noktalara gelmek için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Başhekim Canıtez; “Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatı gereği artık dışarıya reçete çıkamıyor. Ancak arkadaşlar sağolsun başhekimlik ile birlikte derslerine çok iyi çalıştılar ve hazırlıklarını tamamladılar. Daha dün akşam Adana’da bulunamayan bir ilacı biz buradan gönderdik. Bunun altında sıkı çalışma iyi organize olmak var. Herkese bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından özel olarak hazırlanan 14 Mayıs Eczacılık Günü pastası tüm yönetim ve çalışanlar tarafından birlikte kesildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-May-2016]

Haber Görüntüleme : 5.649 - 0