BUÜ Güçlendirme Vakfı yeni üyeler ile büyüyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güçlendirme Vakfı, kuruluş tüzüğünde yer alan üye sayısıyla ilgili maddede değişikliğe gitti. Mevcut üye sayısını 45’ten 68’e çıkaran Vakıf, iş dünyasının seçkin üyeleriyle birlikte yeni dönemde üniversite için çalışmaya devam edecek.

BUÜ Güçlendirme Vakfı’nın mevcut ve yeni üyeleri gerçekleştirilen tanışma yemeğinde bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un başkanlık ettiği toplantıda sürdürülen çalışmalar, projeler ve gelecek dönem hedefleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Organizasyona Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Vakıf üyesi iş insanları ve akademisyenler katıldı.

VAKFIN MAL VARLIĞI NETLEŞTİRİLDİ

Toplantıda açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, göreve geldiklerinde vakfın sahip olduğu mal varlığının tam olarak bilenemediği ve çalışmalarda bütünlük sağlanamadığını gördüklerini açıkladı. Vakıf Müdürlüğü için Üniversiteden emekli olmuş ve sürece hâkim olan Ramazan Üzü’yü görevlendirdiklerini aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Ramazan Bey, öncelikle vakfın sahip olduğu mal varlığının tam bir tespiti için kolları sıvadı. Uzunca zamandır detaylı bir çalışma yapılmamasından dolayı sonuca gitmek zor oldu. Ancak 2. yılın sonunda sahip olduğumuz mülklerin ve elimizdeki nakitlerin detaylı bir dökümünü hazırlayabildik. Bursa, İstanbul ve çevre bölgelerde Üniversite Vakfımıza ait olan tüm mülklerin tapularını çıkardık. Bugün artık net olarak vakfımızın nelere sahip olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

“BÜYÜYEREK GÜÇLENİYORUZ”

Üniversite Vakfının kuruluş amacının, Bursa Uludağ Üniversitesi’ni güçlendirmek ve kalkındırmak olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Vakıf Yönetimi, bu hedef doğrultusunda yıllardır çalışmalarını sürdürüyor. Üniversitemize değer katacak yeni iş insanlarının da yeni dönemde aramızda olması gerektiğine kanaat getirdik. Bu hedefle de kuruluş tüzüğümüzdeki mevcut üye sayısını kısıtlayan maddede değişikliğe giderek 23 yeni iş insanını aramıza aldık. Bu hem vakfımıza yeni bir soluk getirecek hem de çalışmaların güçlenmesi için bizlere katkı sağlayacak. Bizlere bugüne kadar destek olan Bursa’mızın ve ülkemizin kıymetli iş dünyası temsilcilerine gönülden teşekkür ediyoruz. Ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaşayanlara sağlık ve afiyetler diliyoruz. Mevcut ve yeni üyelerimize de önümüzdeki yeni dönemde başarılar temenni ediyoruz. Hep birlikte, el ele Bursa Uludağ Üniversitesi’ni hak ettiği yerlere getirmek için çalışmaya devam edeceğimize gönülden inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

BU MİLLETİN EVLATLARI EĞİTİMLİ VE ZENGİN OLMAK ZORUNDA!

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy ise görevi nedeniyle Anadolu’nun çeşitli il ve ilçelerinde görev yaptığını belirterek; “Ben bu süreçte gördüm ki bu ülkenin iki sorunu var. Biri eğitim, diğeri de zenginlik. Bu ülkenin evlatlarının mutlaka ama mutlaka eğitimli olması ve helal yoldan zenginliğe ulaşması gerekiyor. Bu milletin evlatlarına fakirlik de cahillik de yakışmıyor. Dolayısıyla böyle güzide bir üniversitenin vakfının canlı tutulması, hayırlı işlere vesile olması bizleri mutlu ediyor. Eğitime destek veren, eğitimi önemseyen kim olursa olsun Allah onlardan bin kez razı olsun. Vatan evlatlarının eğitilmesinde katkısı olan herkese devletim ve valiliğim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YEŞİLOVA: PLANLI ÇALIŞMA SAYESİNDE VAKFIMIZ GÜÇLENDİ

Programda kürsüye gelen Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve BUÜ Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Yeşilova da; “Sevgili Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi büyük bir özveri ile üniversitemize ve vakfımıza katkılar sunmaya devam ediyor. O geldikten sonra çalışmalarımız farklı bir boyuta taşındı. Kendisi tüm konularla ilgili son derece ilgili. Toplantılar hiç aksatılmadan yürütülüyor. Bu düzenli ve planlı çalışmaların sonucunda vakfımız gerçekten derlendi, toparlandı ve çok iyi çalışır hale geldi. 40 yıldır çözülemeyen problemler artık çözüldü. Tüm bu çalışmalar kısıtlı bütçelerle yapıldı. Ana hedefimiz bu gelirleri arttırmak ve vakfımızı daha da canlı tutmaktır. Mevcut ve yeni üyelerden fikir ve katılım desteğidir. Hep birlikte olursak ve el ele verirsek Bursa Uludağ Üniversitesi gerçek anlamda büyümesine devam edecektir” dedi.

Programda Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu ve Prof. Dr. Adnan Gerçek, üniversite vakıflarının yapıları ile vakıflara yapılan bağışların içerikleri hakkında bilgiler paylaştı. BUÜ Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinin mini bir konser verdiği program, mevcut ve yeni üyelerin görüşlerini aktarmalarının ardından sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : 2.213 - 16