Uludağ Üniversitesi’nde festival zamanı

 

Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından 3 farkı temada organize edilen festivaller açılış töreni ile başladı.

Kültür-sanat, çevre ve spor kategorilerinde birçok etkinliği barındıran Öğrenci Toplulukları Festivalleri’nin açılış törenine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay,  Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Bursa Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık, UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, rektör danışmanları, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

ŞENLİKLERİ ZENGİNLEŞTİREREK, FESTİVAL HAVASINA DÖNÜŞTÜRDÜK

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dün gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada daha önce bahar şenlikleri olarak düzenlenen etkinlikleri öğrenci topluluklarıyla birlikte daha da zenginleştirerek festival havasına dönüştürdüklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ulcay “Dünyanın önde gelen üniversitelerine baktığınızda şenlik ya da festivaller daha güzel olarak öğrenci toplulukları tarafından organize ediliyor. Festival, etkinlik ya da şenlikler öğrencilerimizi sosyalleştirilen yarınlara da hazırlıyor. Bu yıl sportif, kültürel, bilimsel ve sosyal aktivitelerle zengin bir festival programı planlandı. Öğrencilerimizin talep ve önerileriyle etkinliklerimiz 3 farklı temada şekillendi. Üniversitemizde 2 bin 500 yabancı öğrencimiz var. Gelecek yıl onların temsil ettikleri kültürel öğeleri de festivalimize dahil etmeyi hedefliyoruz. Böylelikle üniversitemizde daha renkli bir mozaik inşa edebiliriz. Yönetim olarak, kaynaklarımızı öğrencilerimiz için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Törende konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, festivalde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Uludağ Üniversitesini 3.Nesil üniversite sloganıyla yola çıktıkları için tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Girne Üniversitesi 30 yıllık bir geçmişe sahip, aynı Uludağ Üniversitesi gibi köklü bir üniversite, bu sebeple Uludağ Üniversitesi ile ortak projeler yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, Uludağ Üniversitesi öğrenci festivalinin hayırlı olması temennisinde bulunarak “Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ortak akılla hareket ediyor. Böyle olunca hem Bursa hem de üniversitemiz kazanıyor” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, sahne alan akrobatik basketbol ekibi Karizma Show’un gösterisi izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Söyleşiler, spor karşılaşmaları, oyunlar, yarışmalar, gösteriler ve müzik dinletilerinin yer aldığı festival, 14 Mayıs Cumartesi günü sona erecek. Festivalde tüm etkinlikler ve oyunlardan öğrenciler ve çalışanlar ücretsiz yararlanabilecek.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-May-2016]

Haber Görüntüleme : 5.858 - 0