Bursa Uludağ Üniversitesi EAIE Fuarı’nda temsil edildi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), İspanya’nın Barselona kentinde 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği” (EAIE) Fuarı’nda temsil edildi.

BUÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü (UAİK) Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Seval Şahin ve Erasmus Kurum Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Damla Eldeleklioğlu Onuk, EAIE Fuarı’na katıldı. BUÜ’nün işbirliği kapsamının genişletilmesi için önemli bir fırsat olarak görülen fuar kapsamında yapılan görüşmelerde yeni işbirlikleri kurulması yönünde birçok üniversite ile mutabık kalındı.

Orta ve Batı Avrupa’dan Macaristan, Belçika, Almanya, Fransa ve İspanya; Balkanlardan Romanya Hırvatistan ve Sırbistan; yakın coğrafyamız ve Erasmus+ kapsamı ülkelerden Katar ve İsrail gibi ülkelerin temsilcileriyle yapılan görüşmelerde BUÜ’ye gösterilen ilgi, Üniversitenin izlediği eğitim politikasının ve uluslararasılaşma stratejisinin doğruluğunu teyit etti. Yetkililerle yapılan görüşmelerde öğrencilerin Türkiye’de eğitim görme konusunda ciddi taleplerde bulundukları anlaşıldı. BUÜ heyeti, sanayi şehri Bursa’nın konumundan dolayı da özel avantajları olduğu anlatarak, köklü bir araştırma üniversitesi olduklarını ve 15 fakülte ile farklı disiplinlerde işbirliği potansiyellerinin bulunduğunu vurguladı.

Fuarda 90'ın üzerinde ülkeden 6300 katılımcının yer aldığı açıklandı.

Fuar hakkında detaylı bilgi için internet sitesi ziyaret edilebilir. https://www.eaie.org/barcelona.html

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : 1.831 - 47