Üniversitenin İngilizce Broşürü Yayında

 

Üniversitemizin, kapsamı giderek genişleyen uluslararasılaşma çalışmalarının bir gereği olarak, Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü (UAİK) tarafından İngilizce broşür hazırlanmıştır.

UAİK tarafından, üniversitemizin farklı birim ve oluşumlarına ait bilgiler ve veriler çeşitli aralıklarla güncellenmekte,  bu bilgiler toplantılarda ve ziyaretlerde yurtdışı muhataplarımız ile paylaşılmaktadır. Bu bilgi ve veriler derlenerek yurtdışı üniversitelerine tanıtım amacıyla bir broşür haline getirilmiştir.

Üniversitemizde uluslarasılaşmanın gelişen ve ilerleyen yüzünü gösteren broşürün içeriği genel olarak; Bursa hakkında tanıtıcı bilgiler, üniversite-sanayi işbirliği ile üniversitemizdeki eğitim konusunda rakamlarla birlikte tanıtıcı bilgilerden oluşmaktadır.

Başlangıç sayfasında Rektörümüzün uluslararası öğrencilere yönelik hitabına yer verilen broşürde, üniversitemizin 23 araştırma üniversitesinden biri olduğu vurgulanarak, 8 stratejik araştırma alanımız ve YÖK tarafından belirlenen 17 öncelikli alan gibi kanıtlanmış özel başarı alanlarımız tanıtılmaktadır.

Uluslararasılaşmaya açılım için önde gelen unsurlardan olan yabancı dilde okutulan derslere broşürde ayrı bir bölümde yer verilerek, fakültelerimizde okutulan yabancı dil derslerinden örnekler listelenmiştir.

Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında, sanayi kuruluşları ile ikili anlaşmalar, TTO ve ULUTEK’e ait veriler ile üniversitemizin sahip olduğu patent sayıları paylaşılmaktadır.

Üniversitemizde sağlanan Erasmus, Secondos, Orhun gibi uluslararası değişim imkanları, uluslararası öğrenci toplulukları ve faaliyetleri, kütüphanemiz hakkında tanıtıcı bilgiler sunulmaktadır. Broşür ayrıca, sanat, kültür, spor faaliyetler, kampüsümüz, ziyaretler ve pratik eğitim faaliyetlerimizden oluşan görsellerle desteklenmiştir.

Broşür 12-17 Eylül 2022 tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek olan “European Association for International Education (EAIE)” fuarında ve daha sonra anlaşmalı olduğumuz muhataplarımıza gerçekleştireceğimiz ziyaretlerde kullanılmak üzere hazırlanmıştır.

Broşürü okumak için tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : 1.910 - 123